Digidexo.com

Hvordan bruke kaliumpermanganat i behandling av vann

Hvordan bruke kaliumpermanganat i behandling av vann


En vanlig kjemisk oksidant, har kaliumpermanganat (KMnO4) sett utstrakt bruk i vannbehandling. Det er reaktivt med metaller, så vel som å være effektive mot et antall mikroorganismer slik som alger, bakterier, sopp og virus. Krystallene av permanganat er et sterkt oksydasjonsmiddel, og når fast stoff, kan forårsake øyeskader, hud og lunger. Oppløsning av KMnO4 krystaller i vann reduserer denne risikoen.

Bruksanvisning

Municipal Water Treatment

behandler vann med kaliumpermanganat som et alternativ til første trinns klorering. Ifølge EPA, en konsentrert løsning av en prosent til 4 prosent kaliumpermanganat fjerner metallene jern og mangan samt dekomponering plantemateriale. Dette hjelper nederlag smak og luktproblemer, fjerne de ubehagelige jordnære og muggen lukter.

Reduser desinfeksjon biprodukter (DBP) med kaliumpermanganat. DBP oppstå når desinfisering klor reagerer med naturlig vann forbindelser som for eksempel separasjon planter, og de kan være skadelige for menneskers helse. Fjerne disse naturlige forbindelser med permanganat før klorering trinnet sikrer at vannet er tryggere for beboerne.

Kontroll skapninger som asiatiske muslinger og sebra blåskjell bruker kaliumpermanganat. Disse plagsomme organismer kan tette ferskvann inntak rør for avløpsanlegg.

Fish Tank Water Treatment

Slå av filteret og svamp ned veggene av tanken for å fjerne så mye som mulig alger. Kaliumpermanganat behandling bevirker metaller for å felle ut av vannet, tilstopping av filteret hvis det er igjen på. Det oksiderer også alger før det ødelegger bakterier og parasitter - du vil kaste bort permanganat hvis tanken er slimete.

Beregn hvor mye tørr kaliumpermanganat du trenger for fisken tank. Du vil trenge 1/8 ts av permanganat pr 125 liter vann i en tank med full styrke-løsning. En halv styrke løsningen krever 1/16 teskje av kaliumpermanganat per 125 liter vann.

Oppløs den tørre kaliumpermanganat i en bøtte med vann. Bruk vernebriller, hansker og støvmaske som krystall permanganatet er svært irriterende for huden. Tilsett rosa kaliumpermanganat-løsning til vannet i tanken. Tanken vann vil også bli rosa.

Vent 45 minutter. Hvis den rosa fargen forsvinner fra tanken, tilsett en halv styrke kaliumpermanganat-løsning. Vent to timer, og hvis den rosa fargen igjen forsvinner, dose en gang til med en halv styrke permanganatoppløsningen.

Vent 10 timer. Erstatte en tredjedel av vannet i tanken med friskt vann og slå filteret tilbake på. Gjenta hele prosessen i sju dager for å kontrollere fiskeparasitter som ick, flukes, Chilodonella eller Apiosoma.

Tips og advarsler

  • Noen restauranter i Kathmandu suge frisk salat og andre grønnsaker i en løsning av kaliumpermanganat for å beskytte reisende mot sykdom. En konsentrasjon på 2 mg / l, og en bløtleggingstiden på 45 minutter er effektiv ved fjerning av bakterier og noen virus.
  • Kaliumpermanganat krystaller kan være dødelig ved svelging. De tørre krystaller kan irritere øyne, lunge og hud. Bruk alle sikkerhetstiltak ved bruk av KMnO4 å behandle fisken tank vann. Med permanganat, er mer ikke bedre, og sterke løsninger kan skade vannlevende dyr. Ikke bruk mer kaliumpermanganat enn det som er foreslått.