Digidexo.com

Hvordan Splint en Fracture i en nødssituasjon

Hvordan Splint en Fracture i en nødssituasjon


Et brudd er et brudd i beinet og kan oppstå nesten hvor som helst i kroppen. Splinting et brudd til lege eller ambulanse øker sannsynligheten riktig av de skadde bein healing og kan også redusere smerte for den personen som har bruddet. Nøkkelen til riktig splinting et brudd i en nødsituasjon er å flytte den skadde personens kropp så lite som mulig. Du bør splint lem i den posisjonen du finner den. Disse splinter kan gjøres fra mange dagligdagse gjenstander.

Bruksanvisning

•  Vurdere bruddet. Se etter eventuelle blødninger, misdannelser eller hevelse ved å sammenligne skade på andre sunne lemmer. Hvis det ikke er alvorlig blødning og benet har ikke gjennomboret huden, og deretter fortsette med spjelking. Hvis disse to tingene har skjedd, ring 911 og følg deres instruksjoner.

Samle splinting materiale. Stolper, gensere, håndklær, magasiner og tepper er alle egnede splinter.

Samle gjenstander å knytte splint sammen. Disse elementene kan inkludere bandasjer, bånd, garn, skolisser og belter.

Skyv splint nøye under eller rundt bruddet. Ikke flytt eller rette den skadde lem. For eksempel, hvis du arbeider med en brukket ankel og du har håndkle for en splint, vil du kaste håndkleet inn i en lang rektangel og skyv den rundt bunnen av foten slik at den danner en u-form opp på leggen. For en brukket arm, kan du bruke et magasin. Plassere bladet på undersiden av armen og deretter kurve den opp og rundt armen i en U-form.

Bind pinnen på plass. Sett minst ett slips over og under skaden. Plasser aldri tie direkte over bruddet. Sakte lette et belte eller bind under den skadde lem og slips på plass. For eksempel, hvis du er splinting ankelen for eksempelet ovenfor, så ville du skyver slips under etappe med den skadde ankelen og slips håndkleet på plass rett under kneet og like over ankelen. Kontroller at uavgjort er stramt nok til å holde pinnen på plass, men løs nok til at det ikke forstyrrer sirkulasjonen. Se etter tegn på at huden er å snu lilla eller går nummen. Løsne og re-tie om nødvendig.

Søk medisinsk hjelp. Berolige personen som er skadet på at alt vil være i orden og overvåke deres vitale tegn.