Digidexo.com

Kan du bli kvitt molluscum contagiosum?

Kan du bli kvitt molluscum contagiosum?


Mollusker er en relativt ufarlig tilstand som rammer hud og slimhinner. Men når mollusca vekster ta over, er det en rekke behandlingstilbud tilgjengelig. Du kan bli kvitt molluscum contagiosum, men det kan ta tålmodighet og flid i tillegg til din valgte metode for behandling.

Om Mollusker

Mollusker er forårsaket av en slekt av Molluscipox virus kalt poxvirus. Alle kan få molluscum contagiosum, men det er mer vanlig hos barn og unge, seksuelt aktive voksne og hos personer med deprimerte immunforsvar. Den poxvirus spres enten gjennom direkte hud-til-hud kontakt eller ved håndtering av en forurenset objekt. Barn har en tendens til å få molluscum contagiosum ved å berøre leker, dørhåndtak og andre infiserte overflater. Hos barn, symptomene vanligvis er tilstede i nakke, ansikt, armer og hender, men voksne vanligvis erverve poxvirus gjennom seksuell kontakt og utstilling utvekster på kjønnsorganene og i lysken.

Venter It Out

Vekster forårsaket av poxvirus - små, voksaktig kuppelformede papler med en liten innrykk i kjernen - kan være lite eller stort, avhengig av i hvilken grad at viruset har spredd seg. Mollusker forsvinner vanligvis uten medisinsk behandling i seks til 12 måneder i friske voksne, men det tar lengre tid å gå bort i barn.

Mens noen vekster ikke kan kreve behandling - særlig hos barn - når antall vekster sprer seg til et punkt der de skaper en kosmetisk plage, søker en konsultasjon med en hudlege. The Mayo Clinic råder alle voksne med molluscum contagiosum for å få behandling.

I-Office Medisinsk Prosedyrer

Mange i-kontoret prosedyrer kan ta opp hver vekst individuelt. Noen av disse kan inneholde kryoterapi (frysing vekster med flytende nitrogen), excision, kauterisering og laser kirurgi. En lege kan også bruke en aktuell syre eller blemmer løsning til hver vekst for å oppløse den.

Reseptbelagte aktuelle behandlinger

Noen reseptbelagte aktuelle medisiner som kan kvitte seg med molluscum contagiosum inkluderer retinoider, immun modifikatorer eller antivirale medisiner. Noen mennesker kan få eksem eller eksem rundt vekster som forårsaker kløe og ubehag. En over-the-counter hydrokortison krem ​​eller resept topisk steroid kan anvendes til området rundt Papuler, men ikke veksten selv.

Forebyggende tiltak

Ifølge American Academy of Dermatology, selv når mollusca vekster behandles, andre ofte har en tendens til å bryte ut. For å hindre spredning av molluscum contagiosum, unngå å berøre, gni eller klø vekster for å unngå spredning til andre områder av huden din. Ikke barbere i løpet av utvekstene, da dette også vil overføre viruset til andre deler av kroppen. Mens du behandles for molluscum contagiosum, ikke dele håndklær, klær, hårbørster og andre personlige eiendeler. Hvis du har anskaffet molluscum contagiosum fra en seksuell partner, unngå intim kontakt med andre før den er løst.