Digidexo.com

Er trigeminusnevralgi kureres?

Trigeminusnevralgi er et plutselig angrep av det store nerve plassert i nærheten av hårfestet på hver side av ansiktet. Dette ulidelig smertefull tilstand påvirker voksne menn og kvinner over 50 år bare på den ene siden av ansiktet.

Det er ofte forveksles med tannproblemer på grunn av plasseringen av smerte. Smerte varer fra sekunder til minutter, men omfanget forårsaker arbeidsudyktighet. Den gode nyheten er at trigeminal neuralgial er både behandles og kureres.

Årsaker

Den femte hjernenerve er plasseringen av irritasjon. Dens trigger er trykk fra en blodåre i nærheten. Andre mulige årsaker inkluderer vekster eller lesjoner i bunnen av skallen, svulster og multippel sklerose.

Sjeldnere, kan en underliggende kronisk smertelidelse eksisterer. Den produserer smerten av en annen størrelsesorden og kvalitet, noe som gjør dette spesielt trigeminusnevralgi tilstand vanskeligere å diagnostisere og behandle.

Symptomer

Trigeminusnevralgi symptomer fotograferer, brenning, zapping eller spastisk smerter som kan komme i bølger og varer bare noen få sekunder. Ansiktet kan bli ekstremt sensitiv og lydhør overfor mindre ting som sus av en lek, vaske ansiktet, stående under vann i dusjen, barbering eller bare spise. Et smil kan være trigger for trigeminusnevralgi.

Behandling

Medisinering er tilgjengelig for å lindre smerten fra trigeminusnevralgi. Det er imidlertid alltid i påvente av den neste angrep. Neste episode kan ta en sterkere dose av karbamazepin eller gabapentin. En primær omsorg lege, smertebehandling spesialist eller en nevrolog initierer generelt forskrivning av at medisinering.

Flere kirurgiske teknikker er tilgjengelige. Heldigvis, disse er permanente botemidler. Hver teknikk er en poliklinisk prosedyre. Kirurgi er svaret for de tilfellene som ikke ser ut til å reagere på medisiner.

Kirurgi

Operasjonen selv tar mindre enn en time med pasienten gjør valget av en av tre typer kirurgiske inngrep.

Innsetting av en nål inneholdende flytende medisiner direkte inn i trigeminus bringer umiddelbar smertekontroll. Pasienter som velger denne prosedyren kan dra hjem samme dag.

Den lengste varig behandling er mikrovaskulær dekompresjon. Ett lite hull laget på baksiden av skallen gjør at en kirurg for å sette inn et endoskop inn i åpningen troverdigheten trigeminusnerven å inspisere. Denne minimalt invasive prosedyren gir umiddelbar ansikts smertelindring.

Et annet alternativ er strålebehandling. Cyberknife radiosurgical System er mest populære. Imidlertid har radiosurgery en "lag periode" før det lindrer smerten av trigeminusnevralgi. Denne gamma kniv prosessen er en ikke-invasiv erfaring som sender stråling direkte til målrettet nerve. Pasienten er i stand til å dra hjem samme dag.

Side Effects

En bivirkning er et problem som forekommer utenfor de ønskede fordelene ved en behandling. Medisiner foreskrevet for å behandle trigeminusnevralgi kan ha bivirkninger.

Bivirkninger av karbamazepin (Tegretol) kan være en eller alle av disse: utseende av små lilla prikker, blåmerker uten grunn, frysninger, feber, infeksjon, munnsår, utslett, sår hals eller uvanlige blødninger.

Gabapentin (Neurontin) har også mange bivirkninger, som kan være alvorlige. De vanligste bivirkninger er angst, munntørrhet, øresmerter, feber, kløe, utslett, beslag, hevelse (spesielt over skuldrene), syns endringer eller vektøkning.