Digidexo.com

Hvordan bremse utviklingen av multippel sklerose

Hvordan bremse utviklingen av multippel sklerose


Multippel sklerose er en autoimmun sykdom som angriper nervene i hjernen og ryggmargen, som fører til visjon, balanse og muskelbevegelser vanskeligheter. På tidspunktet for publisering, har ingen kur blitt identifisert for MS, men noen behandlinger kan styre eller bremse utviklingen av denne sykdommen. Finne og bruke de mest effektive behandlinger for å hjelpe deg å opprettholde så mye av din uavhengighet og trivsel som mulig.

Behandle den første episoden av MS

Legen mål i behandling av tilstanden din er å bremse utviklingen av MS ved å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av tilbakefallene. Dette kan bidra til å redusere opphopning av lesjoner i hjernen og på ryggmargen, og hjelper deg å forbli fullbefarne så lenge som mulig.

De verste endringer i hjernen utvikler veldig tidlig i sykdommen din, mest sannsynlig før du begynner å oppleve merkbare symptomer. Legen din kan forskrive medisiner etter ditt første episode av MS, som kalles en klinisk isolert syndrom. Når du har gjennomgått diagnostisk testing, kan han lettere finne ut om du har høyere risiko for en forverring av MS. Hvis du er, kan du få resepter for tidlig behandling med sykdomsmodifiserende medisiner.

Ta sykdomsmodifiserende medisiner

Legen din vil henvise deg til en nevrolog, som vil vurdere din historie og bestemme hvilke medisiner som er mest hensiktsmessig for din form for MS. Disse inkluderer Interferon, glatirameracetat, natalizumab og mitoksantron. Alle disse er gitt som injeksjon i forskjellige doseringsplaner.

Når du har blitt diagnostisert, vil du være å ta medisiner langsiktig for å forebygge tilbakefall og progresjon av sykdommen. Dersom disse stoffene ikke har en effekt på symptomene dine, kan legen velge å forskrive legemidler som ikke er spesielt godkjent for MS. De kan inneholde immunoglobulin, azathriopine, metotreksat og cyklofosfamid.

Behandle alle akutte Tilbakefall

Det er viktig å behandle MS og hindre så mange tilbakefall som du kan. Disse tilbakefall, kalt flareups eller forverringer, forverres de opprinnelige symptomene og forårsake nye symptomer.

Eksterne faktorer, som for eksempel stress, varme eller en infeksjon, føre til at noen forverring. De trenger ikke føre til betennelse av myelin skjede rundt nervefibrene i hjernen og ryggmargen, og de er vanligvis kortvarig. Sanne eksaserbasjoner siste minst 24 timer og utvikle minst 30 dager etter at en tidligere angrep. For alvorlige angrep, kan legen forskrive en kort kur med høydose kortikosteroider. Hvis symptomene er svært alvorlig, kan du få en plasma overføring eller en adrenokortikotropt hormon, ifølge University of Maryland Medical Center.

Behandle symptomene

Bortsett fra din medisinering diett, vil nevrologen og legen anbefaler at du tar godt vare på din helse. Dette kan inkludere å spise mer næringsrike måltider, får tilstrekkelig hvile og søvn og unngå sterk varme. Hvis du opplever spastisitet eller muskel engasjement, kan du få foreskrevet yrkes eller fysioterapi.