Digidexo.com

Hva kan forårsake plutselig Håravfall?

Plutselig håravfall kan utløses av stress, sykdom, en reaksjon på kjemoterapi eller andre radioaktive stoffer, hormonelle problemer eller en immunsykdom som heter alopecia areata. Hver av disse tilstandene representerer i seg selv på en annen måte, og i de fleste tilfeller, kan håret bli regrown.

Betraktninger

Hvert hår på hodet er planlagt å vokse og deretter faller ut etter noen år. Hver tråd er på en annen tidsplan en på en gitt dag, kan du miste opptil 100 hårstrå uten bekymring.

Identifikasjon

For å være sikker på at du virkelig opplever plutselig håravfall, kan leger anbefale at du bruker en dusj skjerm og telle hårstrå at du mister.

Time Frame

Kjemoterapi og radioaktive stoffer kan forårsake natten hårtap, mens hormonelle problemer føre til en rask fortynning av håret. I menn, arvelighet og naturlig nedbrytende hormon nivåer er noen av årsaken til mannlig mønster skallethet. Alopecia areata forårsaker flekker av håravfall, slik at ofrene med glatte flekker av hodebunnen der ingen hår vokser.

Teorier / Spekulasjoner

Når stress er en årsak til plutselig håravfall, noen psykologer attributt til "fight or flight" respons, der blodstrøm og næringsstoffer er rettet mot ekstremiteter og bort fra ikke vitale organer, som hodebunnen.

Advarsel

Normal hårtap som følger med aldring skjer sakte. Hvis håret ditt tap skjer over noen uker eller måneder, så vil du kanskje å oppsøke lege i tilfelle er det grunn til underliggende helseproblemer.