Digidexo.com

Hormonbehandling i Kirurgisk Menopause

Hormonbehandling i Kirurgisk Menopause


En ooforektomi (fjerning av ovarier og rør) før naturlig menopause å redusere risikoen for brystkreft vil sette en kvinne gjennom kirurgisk menopause. Hormonbehandling kan redusere bivirkningene av kirurgisk menopause.

Symptomer

Symptomer på overgangsalder inkluderer hetetokter, tap av libido, minne opphører, vaginal tørrhet og mange flere, og de er de samme for kvinner går gjennom naturlig eller kirurgisk overgangsalder.

Expert Insight

En studie publisert i Journal of Clinical Oncology undersøkte risikoen for HRT på fordelene ved ooforektomi. Kortsiktig HRT ikke negativt påvirke resultatene av operasjonen.

Forklaring

Selv om HRT erstatter de hormoner som vanligvis produseres av eggstokkene, mengden av hormoner gis til kvinner etter operasjonen er mindre enn hva eggstokkene utskiller før menopausen.

HRT Alternativer

Det er flere HRTs tilgjengelige for kvinner med kirurgisk menopause, ifølge Facing Vår risikoen for kreft Klargjort. Valget avhenger av en womanâ € ™ s symptomer og hvor omfattende operasjonen var (dvs. hvis hun fortsatt har hennes livmor).

Betraktninger

De fleste undersøkelser som er gjort på effekten av HRT på kvinner i overgangsalderen har ikke inkluderte pasienter som gjennomgikk kirurgisk menopause og risiko ved HRT for kirurgisk menopause er usikre.