Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomene på Heat utslett

Hvordan gjenkjenne symptomene på Heat utslett


Heat utslett er preget av klynger av små røde prikker eller kviser og kløende og prikkende hud. Det er også kjent som "stikkende varme" eller "miliaria" og er svært vanlig i babyer og barn, men voksne får det, også. Symptomer er lett å kjenne igjen, og som regel klare seg i løpet av få dager.

Bruksanvisning

Gjenkjenne varme utslett Symptomer

•  Se etter små røde nupper eller kviser i hudfolder eller områder som kan ha vært dekket av stramme klær eller hatter. Huden kan være rød, så vel. Heat utslett vises hvor som helst svettekjertlene kan ha blitt blokkert. De vanligste områdene er nakke, skuldre, torso, armhulene, lysken og ryggen av knær og albuer.

Erkjenne hvordan varmeutslett føles. Huden vil føles stikkende eller kløende, og kan brenne eller brodd.

Finn varmeutslett symptomer oftest hos barn og babyer som er kledd for varmt, men også hos personer som er sengeliggende, aktive voksne og babyer i kuvøser. Se bilder av varmeutslett i babyer på WebMD (se Ressurser nedenfor).

Vit når du skal ringe en lege. Se etter rødhet eller hevelse som et tegn på infeksjon. Den berørte området kan være varmt å ta på. Du kan ha en feber eller hovne lymfeknuter.

Forhindre varmeutslett

Ikke overdress og holde seg borte fra syntetiske stoffer i varmt, fuktig vær eller når du trener. Bruk klær som er lette og løs, så vel som klær som er laget av en naturlig fiber, så som bomull, eller et materiale som trekker bort svette fra huden, slik som polypropylen.

Dryss maismel eller talkum på huden din når du får kledd for å holde huden tørr.

Slå på et klimaanlegg eller vifte før du går i dvale i varmt vær.

Vet at fedme kan føre til varmeutslett. Tyngre legemer har en tendens til å generere mer kroppsvarme og akkumuleres flere folder i huden.

Ta kjølig bad eller dusjer ofte i varmt vær.

Drikk rikelig med vann og holde seg hydrert.

Unngå å bruke oljebaserte kremer eller salver som kan blokkere porene.

Tips og advarsler

  • Ikke overse tegn på feber og oppsøke lege hvis utslettet forverres. I sjeldne tilfeller kan varmeutslett føre til heteslag, heteslag, og i ekstreme tilfeller kan føre til døden. Hvis temperaturen stiger over 104 grader F, fordype deg i iskaldt vann.