Digidexo.com

Hva er farene ved å gi blod?

Blodgivning er en trygg, steril prosedyre utført i et kontrollert miljø. Det er ingen fare med å gi blod, så lenge giveren har vært ærlig under pre-donasjon helse screening og følger noen enkle pre- og post-donasjon instruksjoner.

Utsettelse

Utsettelse oppstår når en donor er ikke skikket til å gi blod, enten midlertidig eller permanent. Hvis en donor uriktig fremstilling informasjon - om vekt, for eksempel, eller generell helse - i løpet av en screening for å unngå en utsettelse, hun kan, etter å donere blod, blir svak eller lider helsemessige konsekvenser fra å gi opp en halvliter blod. Blod sentre også spørre helse spørsmål for å beskytte blodtilførsel, og dersom donor er ikke ærlig om slike ting som risikabel seksuell atferd, eller tid tilbrakt i visse land, kan han utsette andre for smittsomme sykdommer som HIV eller kugalskap.

Dehydrering

Dehydrering er en av de viktigste grunnene til givere føler dårlig etter donasjon. Det anbefales at givere spise frokost og lunsj normalt før donasjon, og drikke rikelig med væske før og etter donasjon. Ikke å ha spist eller drukket nok kan føre til en donor for å føle seg svimmel, ør eller svak etter donasjon. Siden dette skjer innen fem eller ti minutter etter donasjon ender, de ansatte ved donasjon sentrum vanligvis foretrekker at givere forbli der kort for observasjon.

Blåmerker

Noen givere rapporterer blåmerker på stedet av donasjon. Vanligvis nettstedet er omfattet av gasbind og en elastisk bandasje, med instruksjoner for å forlate bandasje på i noen timer. Is kan bidra til å redusere smerter og blåmerker hvis det skjer.

Svakhet

Hele blodgivere bør avstå fra trening eller andre anstrengende fysisk aktivitet for resten av dagen, og bør ikke løfte noe tungt med sin donasjon arm. Utvinning tid er kortere for blodplate og plasmadonorer, som sine røde blodceller blir returnert til dem i løpet av donasjon.

Andre bivirkninger

I en 2008 studie av 16- og 17-årige hele blodgivere som er publisert i Journal of American Medical Association, er at donasjon gruppe vist seg å ha en høyere risiko for komplikasjoner. Disse inkluderer blekhet (blek farge), diaforese (overdreven svetting) og svimmelhet, og besvimelser som spenner fra mindre enn et minutt å lenger enn et minutt med kramper. Disse bivirkningene var svært sjeldne.