Digidexo.com

Hvordan hjelpe en sky person føler seg komfortabel

Hvordan hjelpe en sky person føler seg komfortabel


En sjenert person vanligvis ikke er introverte ved valg, og vanligvis lider som et resultat av en grad av sosial angst eller sosial fobi. På grunn av det, for å få en sjenert person åpne opp og bli komfortabel rundt en annen person kan hisse opp nerver for begge parter. Hvis du ønsker å bli kjent med noen som har en sky av natur, lære hvordan du får den personen i en komfortsone, slik at hun kan snakke med deg med frihet og avslapping.

Bruksanvisning

lede diskusjonen. Når du prøver å lage en sjenert person føler deg komfortabel nok til å snakke med deg, ikke forvent at han skal ta ansvar. Spør en sjenert person til å styre en samtale vil trolig føre ham til å føle seg ukomfortabel, presset og selvbevisst. Gjøre ham føle seg komfortabel ved iscenesetter samtalen. Spør ham åpne spørsmål. Fortelle ham ting om deg selv. Unngå at ubehagelig stillhet til å skje så mye som mulig.

Koble med sjenert person ved å finne en felles plattform. Folk kan handle sjenert fordi de føler seg dømt av andre mennesker, eller fordi de føler at de har noe til felles med folk rundt dem. I tilfelle av sistnevnte, prøve å etablere en obligasjon med en sjenert person ved å finne ut hva du kan ha til felles. Hvis noen er komfortabel med et tema, og er ikke i konstant frykt for å gå tom for ting å si, kan det sette ham rolig og la samtalen til å flyte uten avbrudd eller pinlige pauser.

•  Finn ut roten av personens skyhet. Hvis du ønsker å gjøre noen føler seg komfortabel, lære årsaken til hans oppførsel vil hjelpe deg med å identifisere metoder for å endre denne atferden. Få en sjenert person til å åpne opp for deg ved å forsiktig spørre (uten nysgjerrige) om hennes liv. Forsikre henne om at du ikke prøver å dømme henne, men at du bare vil at hun skal være i stand til å slappe av om deg. Gjennomføre denne samtalen privat slik at personen ikke føler seg ydmyket eller overvåket av andre. Hva hennes største frykt er å spørre henne, enten det er å si feil ting eller andre mennesker tenker at hun er uvitende.

Avstå fra bølle oppførsel. Hold din oppførsel høflig og elskverdig, men avstår fra å oppføre seg i en over-the-top måte (for eksempel fortelle høylytte vitser og roping). For mye energi kan rett og slett bli for mye for en sjenert person, som kan føle seg urolig av høyt oppførsel.

Lytt nøye. For å få en sjenert person komfortabel og ut av skallet sitt, lytte til ham. Gi ham en sjanse til å snakke uten avbrytelser. Legge all din oppmerksomhet på ham og ikke oppføre seg på en forstyrret måte. Indikerer at du hører ved å stille spørsmål og bruke ansiktsuttrykk.

6 Vent en sjenert person litt tid. Når noen er sosialt engstelig, vil hun kreve tid å bli komfortabel rundt en annen person. Ikke forvent en sjenert person til å føle seg avslappet rundt deg i bare minutter (og i noen tilfeller, selv i timer). Vær tålmodig hvis du ønsker en sjenert person for å angi en komfortsone med deg, som prosessen kan skje gradvis. Tving aldri en sjenert person til å gjøre noe som beslutningstakere hennes ubehagelig, om du vil at hun skal snakke med en annen person hun ikke kjenner eller synge foran et publikum.

•  Oppmuntre rådgivning. Noen sjenerte folk rett og slett ikke klar over at profesjonell hjelp finnes for deres problem. En person som lider av sosial angstlidelse kan ikke forstå at han har et reelt problem som kan bli hjulpet. Snakk med en sjenert person om muligheten for å søke sosial fobi rådgivning, som kan bidra i livssituasjoner som møter nye mennesker, gå på jobbintervjuer og etikette for sosiale arrangementer og sammenkomster.

Tips og advarsler

  • Hold deg unna kritisk atferd. En rask måte å sette en sjenert person på defensiven er ved å lage en bemerkning som "Wow, du aldri snakke!" eller "Jeg har aldri hørt deg si et ord, og jeg har sett deg rundt her i tre år."