Digidexo.com

Tegn og symptomer på skjoldbrusk mangel hos barn

Tegn og symptomer på skjoldbrusk mangel hos barn


Hypotyreose, også kjent som skjoldbrusk-mangel, er en tilstand der skjoldbruskkjertelen ikke slipper en tilstrekkelig mengde hormoner. Denne tilstanden, noen ganger forårsaket av en mangel av jod, kan forsinke forskjellige prosesser i kroppen, hvilket fører til tretthet og flere andre symptomer. Hypotyreose bør identifiseres så tidlig i livet som mulig for å behandle problemet og sikre riktig utvikling med riktig mengde thyreoideahormoner.

Infant spesifikke

Det er mange tegn og symptomer på skjoldbrusk-mangel å diagnostisere tilstanden hos spedbarn. Ifølge Merck Professional Manual, kan spedbarn oppleve hyppige choking, et ansikt som vises puffy, en utstående, stor tunge, og gulfarging av hud og øyne hvite. Dette gulning kan oppstå fordi leveren ikke behandler bilirubin, et molekyl som resirkulerer gamle eller ødelagte røde blodceller. Spedbarn kan ha utviklingsspørsmål, både fysiske og psykiske, inkludert endemisk kretenismen, et syndrom som innebærer døve-mutisme. Som hypotyreose utvikles videre, kan barnet ha dårlig muskeltonus, tap av matlyst, hes gråt og åndenød.

Child Development

Mens barn har mange lignende symptomer som voksne med hensyn til hypotyreose, er det noen som er spesifikke for barn. Yngre barn kan oppleve spastisitet, forstoppelse og ekstrem søvnighet. Som barn og ungdom utvikler, kan de oppleve forsinket pubertet, bremset utviklingen av permanente tenner, dårlig mental utvikling, veksthemming og kortvoksthet, ifølge Mayo Clinic. Symptomer på hypotyreose kan ikke vises før etter spedbarnsalder og i løpet av barndommen på grunn av den lille mengden av skjoldbrusk hormoner som passerte gjennom morkaken fra mor i mors liv.

Voksen Symptomer

Barn og ungdom vil oppleve mange av de samme problemene med en underactive skjoldbruskkjertelen som voksne. Ifølge National Institutes of Health, disse symptomene inkluderer ledd- og muskelsmerter, kulde intoleranse, redusert svette, tunge eller uregelmessig menstruasjon, depresjon, forstoppelse, vektøkning, tretthet, depresjon og en bremset puls. Tilstanden kan også føre til sprø hår og negler, treghet og en forhøyet nivå av kolesterol i blodet.