Digidexo.com

Indre strukturen av det menneskelige øyet

Øyet er uten tvil den viktigste av de menneskelige sanseorganene. Øyet tar inn lys og tillater oss å tolke farge, form, størrelse og bevegelse av objektene som omgir oss.

Hornhinnen og linsen

Hornhinnen er klart dekker iris og elev, der lys i utgangspunktet passerer. Når lyset har gått gjennom hornhinnen og elev, reiser det til sterk, fleksibel vev kjent som linsen. Linsen er i stand til å endre form for å bøye den lette og bedre fokusere på objekter i synsfeltet.

Glasslegemet

Den glasslegemet er en klar geleaktig stoff som utgjør omtrent 80 prosent av volumet i hvert øye. Lyset passerer gjennom glasslegemet for å komme til netthinnen.

Retina

Etter å ha passert gjennom glasslegemet, til slutt lys treffer netthinnen, som utgjør foring over baksiden av øyet og er der lyset (og bildet fanges) anslås.

Staver og tapper

Stenger og kjegler er lysfølsomme celler lokalisert i netthinnen som er ansvarlig for tolkningen av ulike typer stimuli. Rod celler (som i stor grad tallmessig kjegle celler) svare på forholdene i svakt lys. Cone celler håndtere mer med tolkningen av farge stimuli.

Optic Nerve

Den optiske nerven er en bunt av nerveaxoner som overfører informasjon samlet inn av øyet til occipital lobe av hjernen. Der hvor den optiske nerven entrer hinnen er "blindsonen".