Digidexo.com

Måter å kontrollere kolesterolet

Det er mange måter å kontrollere kolesterolnivået, inkludert å miste vekt, spise sunnere, trene konsekvent, røykeslutt, og selv ta medisiner. Noen mennesker kan ha nytte av å gjøre dem alle, mens andre kanskje bare trenger å ta del i en eller to av dem til å kontrollere sine kolesterol.

Løselig fiber

Å spise 10 gram per dag av visse løselige fiber matvarer som havregryn, havrekli, psyllium, bygg, epler, pærer, svisker og kidneybønner kan redusere LDL og total kolesterol nivåer. Dette er fordi løselig fiber grenser kolesterol absorpsjon av tarmen, og dermed redusere mengden kroppen din vil beholde, ifølge Mayo Clinic.

Nøtter

Mens spise løselig fiber mat kan hindre overflødig kolesterol absorpsjon i tarmen, spise visse nøtter - valnøtter, spesielt - kan bidra til å hindre opphoping i blodet. I tillegg spiser nøtter - valnøtter, mandler og noen andre - vil bidra til å holde blodårene fleksible, noe som bidrar til å hindre åreforkalkning.

Andre nøtter som bidrar til å redusere kolesterol --- i moderate mengder, selvsagt --- inkluderer hasselnøtter, pekannøtter, pistasjenøtter, peanøtter og noen pinjekjerner. Men ikke spis for mange. Du trenger bare en håndfull nøtter per dag for å høste fordel.

Fisk

Hvis du ønsker å kontrollere kolesterol, men du likevel ønsker å spise kjøtt, spise fisk. Noen fisk inneholder omega-3 fettsyrer, en viktig ingrediens i kampen mot høyt kolesterol. Fisk med mest omega-3 i dem er laks, makrell, ørret (de fra innsjøer), albacore tunfisk, sild og sardiner. Men hvordan du spiser disse fiskene er også viktig: De trenger å være bakt eller grillet, ikke stekt.

Trening

Enhver trening er gunstig for de som ønsker å kontrollere sine kolesterol, selv om det er bare å ta en tur etter middag. Men de som klarer å jobbe opp til 30 minutter (eller en time) med trening hver dag vil dra mest, ifølge Mayo Clinic. Og den beste måten å gjøre det på er å velge en aktivitet som du liker, så vil du fortsatt forpliktet til det. I tillegg til å senke det dårlige (LDL) kolesterol, mosjon øker også det gode (HDL) kolesterol, også.
Alltid snakke med legen din før du starter et treningsprogram.

Røyking

En rask måte å redusere og kontrollere kolesterolet ditt er å slutte å røyke. Faktisk reduserer også 24 timer etter en individuell slutter å røyke sannsynligheten for et hjerteinfarkt. Og, etter bare ett år av røykeslutt, enkeltpersoner kutte sine risikoen for hjertesykdommer i to. Røykestopp senker også blodtrykket.

Medisinering

Noen mennesker er ikke i stand til å kontrollere sine kolesterol gjennom kosthold og mosjon alene. For dem, er det viktig å opprettholde et medikament regime for å styre denne tilstand. Vanligvis er én eller flere av de følgende stoffklasser er foreskrevet (avhengig av grunnen til at kolesterol er høy): statiner, gallesyre-bindende harpikser, niacins, fibrater og kolesterol-absorpsjons-inhibitorer.