Digidexo.com

Hva er noen matvarer for Fibromyalgi?

Hva er noen matvarer for Fibromyalgi?


I en artikkel med tittelen "Fibromyalgi Diet Connection" som dukket opp på WebMD, Michael McNett, MD, som leder Fibromyalgi Behandling Centers of America, sier at Fibromyalgi er ikke en bestemt sykdom. Snarere "Fibromyalgi er mer som et symptom kompleks, og ulike mennesker synes å ha ulike grunner til at de får dette symptomet kompleks," sier han. "Så hva som fungerer for en person veldig ofte ikke fungerer for en annen." Imidlertid er mange mennesker å finne lindring ved å endre kostholdet.

Symptomer

Fibromyalgi påvirker nesten 4% av den amerikanske befolkningen, og de fleste lider er kvinner. Det er preget av muskel-og leddsmerter og overveldende tretthet. Dessverre, kan folk som lider av denne sykdommen aldri få nok hvile til å føle lettelse.

Diet muligheter

Ernæringsfysiolog Samantha Heller, MS, RD, som også dukket opp i den samme artikkelen på WebMD, anbefaler å spise en diett lav på mettet fett. Magert kjøtt, fersk frukt og grønnsaker er også anbefalt.

Tidsskriftet av <i> Komplementær og Alternativ Medisin </ i> publisert en studie i 2001 som uttalt folk som spiste enten et vegetarisk kosthold eller en hel mat diett funnet at deres Fibromyalgi symptomer redusert.

Fordelaktig Foods

Når du følger et vegetarisk kosthold, se etter alternativer til kjøtt for gode kilder til protein. Belgfrukter som bønner, nyre bønner, marineblå bønner, svarte bønner, er alle fordelaktig. Linser er også anbefalt.

Andre gode proteinkilder er: nøtter, frø, kylling, kalkun, sjømat, fisk, egg og hele korn. Å spise mager fisk og egg gir også ekstra omega-3 fettsyrer i kostholdet.

Velg grønnsaker som er mørkegrønn som spinat, nepe greener, grønne grønnsaker, og brokkoli for ekstra næringsstoffer. Andre gode grønnsaker inkluderer squash, blomkål, selleri, gulrøtter, mais, grønne bønner, voksbønner og erter. Velg fersk frukt som epler, appelsiner, grapefrukt, jordbær, tranebær, bjørnebær og bringebær.

Skadelige matvarer

Søtstoffer som inneholder aspartam bør unngås fordi aspartam kan forverre fibromyalgi symptomer. Aspartam kan bidra til å stimulere smertereseptorer i nervesystemet.

Mononatriumglutamat (MSG), tilsetningsstoffer, og nitrater skal ikke brukes. Matvarer som kan inneholde disse stoffene omfatter noen asiatiske matvarer, skinke, Bologna, og bacon. Tilsetningsstoffer kan også øke stimuleringen av smertereseptorer.

Kroniske gjær infeksjoner er ofte en sekundær symptom på fibromyalgi. Matvarer som kan forverre spredning av gjær er sukker, fruktose, og enkle karbohydrater. Gjær kan også legge til kroniske gjær infeksjoner og bør ikke bli spist av fibromyalgi pasienter. Sukker i blodet også føre til tretthet, en bivirkning som fibromyalgi lider ønsker å unngå.

Matvarer og drikkevarer som inneholder koffein, som kaffe, te, brus og sjokolade, bør også unngås. Den raske utbrudd av energi levert av disse drikkene kan slå inn i en hard krasj, forlater fibromyalgi lidende ekstremt sliten.

Selv tomater, paprika, poteter og auberginer har vært forbundet med leddgikt flares, de er høy i ernæringsmessig verdi, og bør spises hvis de ikke ser ut til å utløse smerte.

Kosttilskudd

Kosttilskudd som inneholder omega-3 fettsyrer er nyttige for å lindre fibromyalgi symptomer. Matvarer som inneholder omega-3 fettsyrer er fiskeolje, linfrø, valnøtter og egg. Tar en god multi-vitamin er også en viktig måte å lindre symptomer.