Digidexo.com

Colonic vanning hos barn

Colonic vanning refererer vanligvis til en prosedyre også kalt kolon rensing, hvor fluider blir pumpet gjennom endetarmen til tykktarmen for å "rense" tarmer. Mange utøvere hevder colonic vanning kan dra langsiktige helse ved å fjerne skadelige parasitter og giftstoffer, men det er generelt antatt det er lite vitenskapelig dokumentasjon som støtter disse påstandene, og mange leger er skeptiske om fordelene med disse prosedyrene, enten utført hos barn eller voksne .

Colonic vanning

Under colonic vanning, er varmt vann ledes inn i tykktarmen via et rør inn gjennom endetarmen. Den er forskjellig fra et klyster utført for å behandle forstoppelse eller før visse medisinske prosedyrer i at det vanligvis innebærer mer væske; dessuten sine talsmenn hevder at det fjerner giftstoffer og parasitter de tror kan være ansvarlig for visse kroniske tilstander. Noen ganger urter eller avføringsmidler er lagt til det varme vannet brukes til å vanne tykktarmen, og probiotiske medisiner er ofte administrert etterpå.

Risiko

De viktigste risikoene forbundet med colonic vanning hos barn er endetarms perforeringer eller smittsomme sykdommer. Hvis instrumentet brukt til å utføre vanning ikke er sterilisert, kan sykdommer overføres fra en pasient til den neste; Hvis røret er satt inn på riktig måte, kan den rives eller perforere vev av tarmen eller rektum. Dehydrering og elektrolyttubalanse-en ubalanse i nivået av oppløste salter i blod-er andre mulige farer.

Historie

Troen på at akkumulerte giftstoffer i tarmen kan føre til sykdom dateres tilbake mange århundrer. Klyster-eller clysters, som de en gang ble kalt-har vært i bruk kommer tilbake selv til den tiden av de gamle egypterne. I løpet av det 20. århundre, prosedyren popularitet toppet seg i 1920 og 1930, selv om etterfølgende fremskritt innen vitenskap og medisin så tvil om nytten sin.

Kritikk

De fleste leger vil vise de påståtte fordelene tilskrives colonic vanning med skepsis. The American Cancer Society bemerker at "tilgjengelig vitenskapelige bevis støtter ikke påstander om at kolon terapi er effektiv i behandling av kreft eller noen annen sykdom." En 1997 lederartikkel i Journal of Clinical Gastroenterology henvist til teorien underliggende colonic vanning som en "triumf av uvitenhet enn vitenskap." Det har ikke vært store studier utført for å teste effekten av colonic vanning i å forebygge eller behandle sykdommen.

CI hos barn

Hvis du vurderer colonic vanning for barnet ditt, er det en god idé å snakke med legen din eller barnelege først. Diskuter dine forventninger til resultater og risiko. Noen colonic vanning utøvere hevder sin prosedyre kan bidra til å fjerne parasitter, men hvis barnet har symptomer som kronisk diaré som kan tyde parasitt angrep, det er medisiner legen din kan forskrive som kan være mer effektive.