Digidexo.com

Symptomer på septisk sjokk hos barn

Septisk sjokk er en tilstand som utvikles av sepsis, en immunrespons mot en fremmed patogen som ikke bare bekjemper infeksjon, men også kan skade friskt vev i legemet. En bakterieinfeksjon er langt den viktigste årsaken til dette unormal reaksjon, utløser en inflammatorisk reaksjon i hele kroppen. Som betennelsen setter inn, blodkar begynner å koagulere. Normalt vil legemet bryte ned disse klumper. Men siden immunforsvaret er i en slik økt tilstand, disse propper forbli intakt og kan begynne å begrense oksygen til vitale organer. Etter en tidsperiode, kan dette skade friskt vev og forstyrre funksjonen av de berørte organer, spørre symptomer på tilstanden.

Fever

For mange barn, er et symptom på både sepsis og septisk sjokk feber. Dette feber kan variere i temperatur, men det vanligvis starter på 101,3 grader F og går opp derfra. Imidlertid vil noen barn faktisk ikke har feber i det hele tatt. I stedet vil de lide en nedgang i kroppstemperatur på under 95 grader F. Både økt og senket temperatur kan også be noen risting eller "frysninger."

Åndedrettsforstyrrelser

Ofte følger med denne feber er en luftveis endring. Ved utbruddet av sepsis, kan barnet begynne å manifestere en økning i hans respirasjonsfrekvens, har raskere pust over 20 minutt. Som hans tilstand blir mer alvorlig, kan dette rask pust endre til en faktisk problemer med respirasjonen. Dette kan være sliter med å ta en pust, en kortpustethet eller en uforklarlig windedness. Barnet kan selv begynne å hyperventilere.

Urin Forstyrrelse

Det er også mulig for barnet å lide av en endring i vannlating før septisk sjokk. I denne situasjonen, kan du merke mindre og mindre urinproduksjon, selv når væskeinntaket har vært akkurat det samme.

Kognitive endringer

Før septisk sjokk, kan barnet oppleve en plutselig kognitiv endring. Hun kan virke altfor forvirret eller forvirret selv å bli delirisk, irrasjonell eller svært emosjonelle. For andre barn, kan de oppleve en markert rastløshet eller irritabilitet.

Misfarging av huden

For noen barn, vil de lider av en misfarging av huden som er best beskrevet som spettet, som er egentlig en tilstand der flekker eller flekker av misfarging skjema langs huden.

Kardiovaskulære endringer

Sepsis kan ofte føre til at barnet skal lide av en høyde i hennes hjertefrekvens, blir mer rask eller racing på høyere enn 90 slag per minutt. Ettersom tilstanden vedvarer, kan den begynne å påvirke selve funksjonen av hjertet, forårsaker en uregelmessig eller ujevn hjerteslag. Men så snart den septisk sjokk treffer, vil barnets blodtrykk raskt falle til et farlig lavt nivå.