Digidexo.com

Tale Øvelser for stamming førskolebarn

Tale Øvelser for stamming førskolebarn


Stamming, praksisen med å gjenta en bokstav eller lyd i begynnelsen av et ord eller forlenge uttalen av et ord, begynner vanligvis når et barn er en preschooler. Selv om de fleste barn vokser stamming, er vane en bekymring for foreldre. Visse tale øvelser er tilgjengelig for barnet som han lærer å snakke riktig og eliminere stamming.

Breathing

En øvelse for preschoolers innebærer å lære dem riktig pusteteknikk. Disse øvelsene gjør at munnen til å slappe av. Førskolebarn lærer å bremse ned når du snakker, og for å unngå å ha en spent kjeve og munn muskler. Midlertidig stans før du snakker og ta dype åndedrag gir preschooler tilstrekkelig oksygen, noe som bidrar til å unngå stamming.

Repetisjon Enkelt Word

Denne øvelsen består av å velge et enkelt ord, og deretter å ha preschooler si ordet sakte, som omfatter de dype pusteteknikker. Si ett ord om og om igjen før det er klart og tydelig. Når førskolebarn mestere denne øvelsen, kan flere ord legges inntil en fullstendig setning snakkes uten stamming.

Rime

Undervisning en preschooler et rim som hun kan huske gjør henne til å lære hvordan du føler deg komfortabel med et sett av ord. Gjentagelsen av rim gjør ordene kjent og gir henne selvtillit til å snakke uten stamming.

Flashcards

Flashkort med bilder av gjenstander eller dyr som den preschooler gjenkjenner, for eksempel et hus eller en hest, gir en øvelse der førskolebarn lærer å identifisere kortet, deretter tale ordet sakte og riktig. Repetisjon av denne talen øvelsen bidrar til å eliminere stamming.