Digidexo.com

Identifikasjon av Shigella sonnei

Shigella sonnei er en gram-negativ bakterie i Enterobacteriaceae-familien. Dette patogen, som er nært knyttet til Escherichia coli, fører til en sykdom som kalles shigellose. Selv om tre andre Shigella patogener også forårsake shigellose, den sonnei belastningen fører til at de fleste utbruddene i USA. De fleste som har milde infeksjoner vil gjenopprette uten medisiner, men denne sykdommen kan være alvorlig hos små barn og eldre.

Utseende og Transmission

Den Shigella sonnei bakterier er stavformet, lys gul i fargen og danner uregelmessige bakteriekolonier når det vokser i en skål. Det skaper ikke sporer, flytte rundt eller krever oksygen for å leve. Arten er svært smittsom og går fra en person til en annen gjennom fekal-oral kontakt. Små barn i alderen 6 måneder til 5 år har høy risiko for å bli smittet, så vel som infiserer andre. Utbrudd forekommer ofte i barnehager, sykehjem og omsorgsboliger.

Symptomer på Shigella

Hvis du har en Shigella sonnei infeksjon, vil du mest sannsynlig oppleve tenesmus, som er følelsen av stadig å måtte gjøre sitt fornødne selv om du bare har gått og tarmene dine er tom. Du kan også kjøre en feber som begynner flere dager etter at du har vært utsatt for sykdommen. Mage eller magekramper er også vanlig, samt oppkast. Den vanligste symptom, er imidlertid blodig, slimete fylt diaré. Symptomene vanligvis vare alt fra tre dager til en uke.

Komplikasjoner

Du kan også identifisere Shigella sonnei infeksjoner av den sekundære komplikasjoner som ofte følger eller ledsager sykdommen. Ifølge Medscape, rundt 40 prosent av alle barn som er diagnostisert med shigellose opplever hodepine, forvirring og andre symptomer på encefalopati, en forstyrrelse i hjernen. Noen små barn mellom 2 og 10 har unormalt høye hvite blodlegemer. Alvorlig infiserte pasienter som er mindre enn 2 år kan kjøre en høy feber ledsaget av generaliserte anfall.

Behandling

Leger må identifisere belastningen av Shigella før de kan fastslå et kurs for behandling. De fleste Shigella sonnei infeksjoner kan behandles med ciprofloksacin, ampicillin eller andre antibiotika. De antibiotika forkorte varigheten av sykdommen ved å drepe bakteriene inne i magen og tarmene. Folk som allerede har hatt Shigella sonnei infeksjoner utvikle antistoffer mot patogenet og vil ikke bli infisert med at belastningen i flere år. Du kan forebygge infeksjoner ved å vaske hendene ofte med såpe.