Digidexo.com

Redusere fremkomsten av vener i bena

Redusere fremkomsten av vener i bena


Forstørret årer på bena kan være skjemmende og pinlig. Mens mange menn og kvinner har dem på grunn av økende alder, underliggende medisinske tilstander, soleksponering eller hormonelle endringer, folk flest ønsker å bli kvitt dem eller skjule dem. Åreknuter eller edderkopp årer kan vises blå eller rød, og noen årer kan vises hudfarget. De er ofte forstørret, noe som gjør dem stikker opp og vekk fra bena, og de er vanligvis funnet på lår, kalver eller innsiden av bena.

Redusere fremkomsten av vener i bena

•  Påfør solkrem til bena og andre utsatte kroppsdeler hver dag. Solforbrenning forårsake en sikkerhetskopi av blod, som bassenger i venene og får dem til å forstørre.

Bruk elastiske støttestrømper, som oppmuntrer sunn blodsirkulasjonen i hele bena. Leger kan også foreskrive kompresjonsstrømper som legger press på venene å oppmuntre pooled blod å spre.

Tren regelmessig for å fremme sunn blodstrøm og bekjempe fedme. Selv noen få ekstra pounds krever venene til å jobbe hardere for å pumpe blodet, noe som kan føre til pooling av blod og åreknuter.

Unngå krysse bena, spesielt der åreknuter er allerede til stede. Krysse bena fører blod til å sikkerhetskopiere og skader årer.

Spis sunn mat, særlig de med mye fiber og lite salt. Salt fører til høyt blodtrykk, som kan ytterligere skade årer, mens fiber bidrar til å holde blodet sirkulerer. Også drikke mye vann for å skylle ut giftstoffer.

Dab concealer over området til å visne de lyse blå eller røde årer inn i huden. Carry concealer med deg og på nytt etter behov.

Kontakt lege om skleroterapi, som krever å injisere væske kjemisk inn i venen til å redusere sitt utseende, eller snakke med legen om overflate laser behandlinger som sender pakker med lys på vein for å gjøre det visne og forsvinne over tid. Leger kan også kirurgisk behandling av årer.