Digidexo.com

Fordeler med svømming for barn med lærevansker

Fordeler med svømming for barn med lærevansker


Svømming har lenge vært brukt som terapi for mennesker i alle aldre og ferdigheter. Det er spesielt nyttig som et pedagogisk hjelpemiddel for barn med lærevansker, slik at de kan fokusere på den utfordrende oppgaven med å koordinere sine organer for å svømme så vel som å være morsom og god trening.

Autisme

Undervisning et barn med autisme å svømme tilbyr mer enn kognitive og fysiske fordeler. Det har også enorme sikkerhetsfordeler. Ifølge KSHB-TV, er drukning en av de viktigste årsakene til dødsfall blant barn med autisme. Svømming er en utmerket måte å utvikle de motoriske ferdighetene til en autistisk barn, ifølge funksjonshemninger nettstedet Special Needs Foreldre, og ikke bare de store musklene i barnet, men også cerebrale ferdigheter for en samordning. Som autistiske barn er ofte ekskludert fra lagidretter, gir svømming en sosial uttak der et barn kan bygge selvtillit og sosiale ferdigheter.

Attention Deficit Hyperactivity Disorder

Barn med ADHD med hyperaktivitet (ADHD) har ofte grenseløs energi, så svømming kan tilby den perfekte utløp. Olympiske svømmemesteren Michael Phelps led av ADHD som barn, og var ikke i stand til å sitte stille i klassen. Som et alternativ til ADHD behandling Ritalin, viste Phelps til svømming for å dempe sin hyperaktivitet og fant raskt, slik han husket å "Sports Illustrated", at prosessen med å trene og konkurrere hjalp ham med å finne fokus i tillegg.

Down syndrom

Svømming er en flott måte å hjelpe barn med Downs syndrom holde seg aktiv. Det er først og fremst en individuell idrett, og så en Down syndrom barn kan gjøre det uten å føle seg presset til å konkurrere med andre barn eller føler selvbevisst i et team. Svømming kan også gi behandling for en Down syndrom barn, slik at han kunne slappe av mens han nyter følelsen av å flyte i vannet. Det er ingen grunn til et barn med Down syndrom kan ikke bli en utmerket svømmer. Den Down Syndrome International
Svømming Organisation (dsiso.org) har satt opp over hele verden konkurranser.