Digidexo.com

Langtidseffekter av nyredialyse

Personer som har en sviktende nyre må gjennomgå dialyse. Dialyse blir brukt for å rense blodet og fjerne overflødig kjemikalier. Men det kan ikke bidra til å regulere blodtrykket eller produsere røde blodceller. Pasienter må ta spesiell omsorg for å lette de langsiktige effektene av dialyse.

Typer

Det finnes to typer nyre dialyse: peritoneal dialyse og hemodialyse. Peritoneal dialyse seg selv består av tre underkategorier. Det er noen bivirkninger som er vanlige i begge typer av dialyse, men de har også enkelte bivirkninger.

Effekter

Det er en sjanse for infeksjon i begge typer dialyse, men i peritoneal dialyse endringene er høyere. Andre bivirkninger er lavt blodtrykk, brokk, tørr hud og vektøkning.

Betydning

De langsiktige effektene av leveren dialyse inkluderer nerveskader, jernmangel, hjertesykdom og demens. Dialyse kan også ha psykiske effekter som angst og depresjon, noe som kan føre til en redusert sexlyst.

Årsaker

I Nord-Amerika, den ledende årsaken til nyresvikt er diabetes. I 25 prosent av pasientene, er nyresvikt forårsaket av høyt blodtrykk fulgt av betennelse i blodårene i nyrene.

Alternatives

Det eneste alternativet til dialyse er en nyretransplantasjon. Det er en lang venteliste for nyretransplantasjon kandidater. De fleste voksne må vente mer enn to år før de finner den rette nyre.