Digidexo.com

Hva er årsaken til lav nyre-funksjon?

Diabetes

Når folk er diabetiker, de har en vanskelig tid å bryte ned glukose i systemet. Dette er et resultat av bukspyttkjertelen ikke riktig frigjør insulin. Nyrene er ansvarlig for filtrering av glukose ut av kroppen. Men når glukose forblir i kroppen i lengre tid, kan det være giftig for nyrene og føre til en tilstand som kalles diabetisk nyresykdom.

High Blood Pressure

Har høyt blodtrykk allerede øker sjansene for et hjerteinfarkt, men det kan også ta sitt toll på nyrene. Nyrene har små blodkar som blir brukt til å filtrere blodet av avfallsprodukter. Når blodtrykket er høyt, kan dette skade disse blodkar og forårsake nyrene å fungere dårlig.

Cystisk Nyrer

Polycystisk nyresykdom er en genetisk tilstand som kan føre til at nyrene ikke fungerer optimalt. Små, væskefylte cyster dannes i nyrene som ender opp forstørre dem. Dette deretter tar opp mye av den normale funksjon del av nyrene og fører til lav nyrefunksjon eller svikt.

Alkohol

Alkohol er allerede kjent for sin negative innvirkning på mange av kroppens funksjoner, men det kan også ha en negativ innvirkning på nyrene. Progressive drikking endrer ioniske balansen i kroppen som kan føre til skadede celler i nyrene og utvidelse. Den lave funksjon av nyrene kan bli forsterket dersom leveren er blitt skadet av drikkevann så vel.

Trauma

Noen ganger nyrene kan være på mottakersiden av en kraftig slag eller støt. Dette kan være et resultat av en bilulykke, en sports uhell eller falle ut av et tre f.eks. Nyrene kan bli skadet og ikke fungere skikkelig.