Digidexo.com

Hva er påliteligheten av en EKG test?

Den EKG test, eller elektrokardiogrammet, er en vanlig medisinsk prosedyre som måler den elektriske aktiviteten i hjertet ved sensitive ledninger som er plassert på huden til pasienten. Det er en av de mest vanlige fremgangsmåter som brukes i medisinsk praksis, og er vurdert som svært pålitelig.

History of the EKG

EKG ble utviklet i 1903 av Willem Einthoven. Einthoven brukt strengen galvano som han oppfunnet for å måle de ørsmå elektriske strømmer som spredt over hele hjertemuskelen med hver beat. Ved å registrere de elektriske impulsene på papir over tid, var han i stand til å introdusere EKG til den medisinske verden.

Funksjon av EKG

EKG måler den elektriske strøm som går gjennom hjertet som hjertemuskelen som reaksjon på en rekke fysiologiske kontroller som kroppen utøver på hjertet for å opprettholde en regelmessig, sunn hjerteslag. Når hjertet har noen anatomiske eller fysiologiske avvik som blokkerer eller endrer den vanlige flyten av elektrisk strøm, registrerer EKG disse endringene, som deretter tolkes av en lege.

EKG tolkning og pålitelighet

EKG er ikke mer enn en serie med linjer på en lang stripe av papir for et utrent øye. Det er bare gjennom nøye inspeksjon av trenet øye av en lege at EKG kan bidra til å diagnostisere sykdommen. Siden EKG er avhengig av meget små elektriske strømmer, er det mulig at en rekke ting som kan påvirke kvaliteten av de EKG-målinger. Vanligvis forstyrrelser kan enkelt utelukkes av behandlende lege. Faktum er at en skikkelig EKG er fremdeles nesten uten sidestykke i sin nytte når diagnostisere hjertesykdom av mange naturer.