Digidexo.com

Hva kan gjøres for å forhindre arrdannelse Fra Poison Oak på Face?

Når du berører gift eik anlegg, olje fra bladene bærer et kjemikalie som kalles urushiol forårsaker allergisk kontakteksem på huden din. Dette forårsaker et kløende utslett som kan vare alt fra en uke til over en måned. Hvis du får det på ansiktet ditt, det er en sjanse det kan føre til arrdannelse hvis du ikke er forsiktig. Heldigvis, kan du forhindre arrdannelse fra giften eik.

Handlinger

En av de største årsakene til ansikts arr fra en gift eik utslett klør. Utslettet fører til en smertefull og kløende rød flekk på huden som tok kontakt med planten. Så fristende som det er å skrape bort på utslett, kan dette bare gjøre det verre. The Mayo Clinic foreslår du unngå riper. Ikke bare vil det føre til permanente arr, kan det også føre til en tilstand som kalles eksem som forårsaker læraktig, mørke flekker i huden.
Flere dager etter kontakt med giften eik, kan du lindre noen av symptomene dine ved å bruke en varmeflaske til ansiktet ditt. Histamin skaper smerte vil bli trukket ut av porene av varmen, i henhold til "Field Guide til Poison Ivy, gift eik, og Poison Sumac." Bruke varmeflaske på utslett for bare fem minutter kan begrense virkningene av kontakteksem.

Produkter

Giften eik kan bli beroliget bruke visse over-the-counter medisiner, noe som begrenser muligheten for du skrape arr i ansiktet. Se etter aktuelle salver som inneholder calamine, som reduserer smerte og kløe forårsaket av gift eik utslett. Unngå produkter med Caladryl; dette allergi medisiner har ikke mye effekt på giften eik utslett.
Hvis trangen til å klø på utslett i ansiktet ditt er for intens, det er tyngre-duty reseptbelagte medisiner du kan ta i stedet. Gå til legen din for å se hva han anbefaler. Du vil sannsynligvis bli foreskrevet muntlig eller aktuelle kortikosteroider. Disse er for ekstreme tilfeller, og har flere bivirkninger, inkludert trykk i øyet, humørsvingninger og vektøkning, ifølge Mayo Clinic. Hvis du opplever noen av disse symptomene, kan du gå til legen din for å diskutere avslutte bruken av medisinen.