Digidexo.com

Hvorfor trenger du kaster opp når man drikker en liter melk?

The Challenge

Melken utfordring (også kalt gallon utfordring) er en drikke utholdenhetsprøve popularisert av fine folk av MTVs "Jackass". Selv om segmentet er for tiden ikke tilgjengelig på noen "Jackass" DVDer (for lisensgrunner på grunn av bruk av en sang), inneholder den profesjonelle Jackasses Dave England og Ehren McGhery prøver å drikke en liter melk i mindre enn 1 time. Dette forsøket ble filmet i Portland, Oregon, i 2000 og avsluttet i svikt som ingen deltakerne var i stand til å fullføre gallon utfordring uten oppkast. (Se referanser 1) Melken utfordringen har siden spredt i popularitet i høgskoler og videregående skoler, til tross for sin vanskelighetsgrad og mindre-enn-appetittvekkende resultater. Mens det er ikke umulig for et menneske å konsumere en liter kumelk i mindre enn en time uten oppkast, er det i beste fall ikke tilrådelig.

The Science

Melken utfordringen er faktisk en utfordring for flere ernæringsmessige grunner. Kumelk inneholder et stoff som heter laktose (eller melkesukker) at de fleste mennesker kan fordøye uten kvalme, ubehag eller oppkast. Dette er på grunn av et enzym som produseres i den menneskelige tynntarm kalt laktase. Mennesker som er laktase mangel (også kalt laktose intolerante) ikke er i stand til å fullt fordøye dette enzymet, og vil oppleve fordøyelsesproblemer som kan inkludere brekninger. (Se referanser 2) drikker en liter melk i mindre enn 1 time kan overvelde en ellers sunn fordøyelsessystemets evne til å fordøye laktose, og også forbindelser problemet ved å innføre store mengder fett og protein. Den basisitet melk kan også føre til at magen er normalt lave pH-nivåer å stige brått, som er en annen faktor som kan fremkalle brekninger. (Se referanser 3)

Resultatene

Selv om populariteten til melk utfordringen har økt, og mens det er ikke nødvendigvis farlig, er det ikke anbefalt. Forhåpentligvis har denne artikkelen mett noen nysgjerrig nok til å prøve utfordringen. Hvis du fortsatt chomping på litt for å prøve det, det er en årlig, offisielle Gallon Challenge som nå er et veldedighetsarrangement. Deltakerne blir belastet en liten avgift, og hvert enkelt års vinnere (de som ikke kaste opp og fullføre utfordringen med de beste tidene) er tildelt premiepenger. Hvis ideen om oppkast opp en liter melk har fortsatt ikke frarådet deg, så kanskje din standhaftig vilje kan bidra til en veldedig sak. Hvis du leser denne artikkelen, har du sannsynligvis har en sterk mage og en eventyrlig følelse av nysgjerrighet, men det bør nevnes at noen av referansene nederst på siden inneholder bilder av enkeltpersoner i ferd med å miste melken utfordring. Vennligst klikk med forsiktighet.