Digidexo.com

Foods og kaliumpermanganat

Foods og kaliumpermanganat


Kaliumpermanganat er et salt sammensatt kjent som KMn04 som benyttes for å oksydere vann, og rense mat. Høyrenset kaliumpermanganat kan ha noen helse og velvære - fra oppklaring vanlige hudlidelser å fjerne skadelige sprøytemidler og bakterier i ferske matvarer. Imidlertid kan sine uorganiske egenskaper være svært skadelig for en persons helse og giftig i matvarer hvis det brukes feil.

Sammensetning

Kaliumpermanganat består av et molekyl inneholdende en kaliumatom, en mangan atom og fire oksygenatomer. Dets salt-lignende komposisjon stammer fra kombinasjonen av kalium og manganate, som oppløses i vann, noe som resulterer i en lys fiolett løsning. Denne løsningen også er kjent som Condy største krystaller eller pottaske permanganat.

Kaliumpermanganat Bruker i Water

Denne forbindelsen er hovedsakelig brukt av kommunale myndigheter til å rense og forbedre kvaliteten på offentlig drikkevann. Bruken av kaliumpermanganat nøytraliserer lukt, oksiderer bakterier og eliminerer avfall produksjon som drikkevannsreservoar kan inneholde. Kaliumpermanganat har vært kjent for å kontrollere befolkningen nivåer av bløtdyr og andre invasive arter som gjennomsyrer disse vannmagasinene.

Effekter av kaliumpermanganat på Foods

Rense form av kaliumpermanganat er blitt kjent for å redusere mugg og bevare rå grønnsaker og frukt når det brukes som oksydasjonsmiddel-løsning. The United States Pharmacopeia godkjenner høyrenset kaliumpermanganat, til 0,1 prosent, for å sterilisere grønnsaker og frukt ved eliminering av etylengass og bakterier fra matvarer, noe som kan hindre dem fra å danne formen, og kan bidra til å bevare friskheten i lengre tidsperioder.

Effekter av kaliumpermanganat i Fish

Det er noen tilfeller av akvatisk toksisitet av kaliumpermanganat i fisk, men bare hvis de brukes i høye doser. Med riktig dosering og rensing, er kaliumpermanganat trygt av USA Pharmacopeia. Det heller ikke forurense fisk med skadelige kjemikalier eller påvirke smaken av fisken. Bruken av kaliumpermanganat er nyttig i å rense vannet hvor fisken befinner seg, gjør det renere og mindre forurenset fordi det oksiderer og oppløser organisk materiale og avfall.

Kaliumpermanganat og vegetasjon

Kaliumpermanganat ikke bare brukes til å rense offentlig drikkevann, men dens oksidasjon egenskaper kan vaske av vegetasjon etter at den har kommet i kontakt med skadelige plantevernmidler. Toksisk slam, som er kjent til å vokse i og rundt vegetasjon, kan skape bakterier i næringsmidler. Kaliumpermanganat, når det brukes i trygge nivåer, kan drepe av giftig slam, rense grønnsaker og gjøre dem trygge å spise.

Kaliumpermanganat helsemessige farene

Pure kaliumpermanganat er svært giftig for mennesker. Hvis fordøyd, kan dens kjemiske egenskaper føre til døden; hvis de utsettes for huden, kan det forårsake forbrenninger. Kaliumpermanganat bør ikke utsettes for ild, som det kan antennes. Sikkerhetsmessige forholdsregler må tas når de utsettes for krystallformen av kaliumpermanganat. Bearbeider eller inhalering sin krystallform kan føre til lungeskade, samt magesmerter, kvalme og bevisstløshet.

Utvannet kaliumpermanganat er nyttig for en rekke bruksområder og er trygt å bruke på mat.