Digidexo.com

Hvordan identifisere en sprukket trommehinne

Hvordan identifisere en sprukket trommehinne


Av og til, en liten tåre eller hull former i trommehinnen. Leger henviser til denne tilstanden som en sprukket trommehinne eller en perforert trommehinne. Infeksjon, trykkforandringer, skader eller høye lyder kan bidra til dannelsen av en sprukket trommehinne.

Hvordan identifisere en sprukket trommehinne

Reflekter over dine opplevelser i løpet av de siste dagene. Hvis du har vært på en lang flytur med trykkendringen, vært i nærvær av høy lyd, led en infeksjon eller opplevd en skade på øret, er det mulig at du opplever sprukket trommehinne symptomer.

Legg merke til skarpe og brå smerte som kommer fra øret. Smerte og ubehag er vanlige sprukket trommehinne symptomer.

Se for drenering fra øret. Mens drenering ofte fremstår som klar væske, noen ganger er det skjemt med puss eller blod.

Innse at sprukket trommehinnene noen ganger føre til ekstrem smerte, etterfulgt av en periode med redusert smerte og deretter væske drenering fra de berørte øret.

Tenk på at kvaliteten på høring. Personer med sprukket trommehinnene noen ganger oppleve redusert hørsel kvalitet eller hørselstap.

Vær oppmerksom på eventuelle ringing i øret, ellers kjent som tinnitus. Ringing av øret er en av flere sprukket trommehinne symptomer.

Vær klar over svimmelhet eller en spinnende følelse, et symptom til assosiert med en sprukket trommehinne.

Hint

  • Besøke en lege umiddelbart hvis du opplever symptomer på en sprukket trommehinne. Hvis venstre ubehandlet, kan langsiktig hørselstap medføre.
  • Tillate legen din for å undersøke øret med et otoskop. Om nødvendig, kan du besøke en otolaryngologist for videre undersøkelse av øret.
  • Ikke klistre noe i øret hvis det er vondt. Objekter, for eksempel bomullspinner, kan føre til ytterligere skade.