Digidexo.com

Hvordan diagnostisere astma hos barn

Tungpustethet, hoste og kortpustethet er tegn på astma hos barn, men disse skiltene alene utelukker ikke andre plager; derfor en diagnose innebærer en fysisk eksamen, spørsmål om pasienten og familiens historie og lunge fungerer tester.

Bruksanvisning

•  Se etter tegn og symptomer på astma. Hoste som forverres etter lek, reoccurring tungpustethet, problemer med å puste, tetthet i brystet og symptomer som forverres i løpet av natten er tegn de Mayo Clinic lister som symptomer på astma. Symptomer utløses av kald luft, mosjon eller eksponering for allergener og hoste som inkluderer en rennende nese med klare slim også peke på en diagnose av astma. MedicineNet.org påpeker at alle barn ikke har de samme symptomene og symptomene kan variere med episoder.

Kjenn din medisinske historie. Søker en rekke opplysninger, vil en lege spør om en families medisinske historie. Det er viktig å vite om noen lider av høysnue eller andre allergier som er knyttet til astma, samt hva slags helseproblemer pasienten og familien har lidd i det siste. En lege vil også be om medisiner og urte kosttilskudd pasienten kan ta.

Planlegg en fysisk eksamen. Undersøkelsen vil omfatte en titt på ører, nese, hals og øvre luftveier. Lytte til lungelyder med et stetoskop kan avdekke en høy pitched plystrende lyd mens du puster inn og ut, noe som er en betydelig tegn på astma. Til slutt skal sensor se på pasientens hud tilstand. Eksem og elveblest er også assosiert med astma.

Bekreft diagnosen med lunge- eller lunge fungerende tester. Disse testene blir sjelden gjort på barn under fem år, men fordi de noen ganger mangler evnen til å følge instruksjonene under testene.

Se etter symptomer, unngå triggere og bruke den foreskrevne medisinen. Barn bør unngå røyk eller andre kjente allergener som kan utløse et angrep. Omsorgspersoner og lærere bør ha en kopi av planen. Medisiner kan omfatte innånding astma medisiner eller væske levert gjennom en tåke forstøver.

Sett mål å kontrollere astma. Målene for barn med astma er: å leve et aktivt liv, går til skolen hver dag, og forebygging av kroniske symptomer ved å unngå triggere og tar medisiner med minst mulig bivirkninger.

Tips og advarsler

  • Denne artikkelen er ment som en nyttig veiledning. Alltid søke profesjonell hjelp fra en lisensiert lege.