Digidexo.com

Definer sekundær hypertensjon

Høyt blodtrykk eller hypertensjon, er en alvorlig medisinsk tilstand. Sekundær hypertensjon er ikke vanlig. Ifølge Encyclopedia Britannica, har bare om lag fem prosent av hypertensjon pasienter blitt diagnostisert med sekundær hypertensjon.

Hypertensjon

Hypertensjon er den vanligste hjerte- og karsykdommer og påvirker millioner av mennesker, også barn og tenåringer. Det er skadelig fordi det fører til at hjertet til å jobbe hardere, bidrar til en svekkelse av arteriene og kan aide i utviklingen av hjertesvikt.

Sekundær hypertensjon

Når årsaken til høyt blodtrykk kan være fant, er tilstanden kalles sekundær hypertensjon. Det kan utløses av unormalt i binyrene som forårsaker hormonnivåene å øke, noe som øker blodtrykket.

Årsaker

Forhold som påvirker nyrene, arterier, hjerte eller endokrine systemer er de viktigste årsakene til sekundær hypertensjon. Det kan også oppstå under svangerskapet.

Risikofaktorer

Noen risikofaktorer for sekundær hypertensjon er en familiehistorie med høyt blodtrykk, røyking, overflødig kroppsfett, inaktivitet, liberal alkoholforbruk, og høy-fett eller høy-natrium dietter. Afro-amerikanere er mer sannsynlig enn andre etniske grupper for å utvikle høyt blodtrykk.

Behandling

Visse endringer i livsstil er nødvendig i behandling av hypertensjon: gå ned i vekt hvis du er overvektig, spiser mer frukt og grønnsaker og kutte ned på bearbeidet mat, slutte å røyke, begynner en øvelse diett, og begrense alkohol til en eller to drinker om dagen. Diskuter medisinske behandlinger med legen din.