Digidexo.com

Slik fjerner en Carbuncle

Slik fjerner en Carbuncle


En karbunkel er en lesjon som vises på huden som en liten masse av sammenhengende abscesser. Disse koke-lignende utbrudd skyldes en bakteriell infeksjon av tett linjeavstand hårsekker. Carbuncles er vanligvis rød i utseende og føles ømt, men ikke smertefullt. De med infeksjonen ofte føler mildt syke og noen ganger lider av feber. Carbuncles vanligvis leges i løpet av to uker uten behandling. Arrdannelse kan forekomme i enkelte tilfeller. Hjem behandling omfatter varm komprimerer og aktuelle antibiotika krem ​​søknad. Du kan stikke i carbuncle hjemme, men leger vanligvis utfører denne prosedyren når det er nødvendig.

Bruksanvisning

Skrubb hendene grundig med en antibakteriell såpe før du berører karbunkel. Tørk hendene grundig på en myk ren lofri klut.

Vask karbunkel og omkringliggende huden med varmt vann og flytende antibakteriell såpe. Forsiktig rense området uten å sette press på lesjonen. Tillat området for å lufttørke.

Klargjør en varm komprimere. Suge en liten vaskeklut i rent varmt vann. Plasser vaskeklut i en plast baggie. Plassere posen med tetningen åpen i mikrobølgeovn og varme den til 30 sekunder. Plasser baggie i en liten håndkle som dekker helt den i et enkelt lag.

Vent noen øyeblikk for fuktighet fra vaskeklut i baggie å trenge gjennom håndkle dekker. Plasser håndkle inneholder baggie og vaskeklut over berørte huden. La håndkle for å holde seg i 10 minutter før du tar ut. Påfør en varm komprimere flere ganger om dagen for å fremme drenering av puss.

Tørk området med en myk hvit klut uten å legge press på det infiserte området. Alternativt kan du la huden lufttørke.

6. Påfør et tynt lag med antibiotisk krem til karbunkel og umiddelbare nærområdet. Denne lokal applikasjon vil bidra til å helbrede infeksjonen og hindre spredning.

bandasje lesjonen med en løs stykke gasbind holdt på med medisinsk tape.

Tips og advarsler

  • Påfør en fuktighetskrem som inneholder vitamin E eller aloe-vera på huden når karbunkel har grodd for å redusere arrdannelse.
  • Du kan bruke varm komprimerer flere ganger om dagen for å få fart helbredelse og lindre ubehag.
  • Ikke klem en karbunkel å tømme den, da dette kan spre smitte.
  • Ikke stikke i karbunkel hjemme for å fjerne det. Fuktig komprimerer og aktuelle antibiotika skal hjelpe det leges raskt. Ta kontakt med en lege for å fjerne det hvis lesjonen er stor eller spesielt plagsom.
  • Oppsøk lege hvis du kjører en feber høyere enn 100 grader, hvis det er overdreven hevelse og rødhet vedvarer i området av karbunkel, hvis du lider kvalme eller svimmelhet, eller dersom området ikke leges etter to uker.