Digidexo.com

Relapse Symptomer på multippel sklerose

En sykdom i sentralnervesystemet, er multippel sklerose ofte karakterisert ved intermitterende perioder av remisjon og tilbakefall. Noen symptomer som ofte kommer og går, for eksempel prikking i føttene, ikke er relatert til tilbakefall. Imidlertid kan disse symptomene føre til konstant bekymring for personen med MS som et tilbakefall er nært forestående. Vanligvis er imidlertid dette ikke tilfelle.

Identifikasjon

En tilbakefall er definert av en forverring av symptomer eller forekomst av nye symptomer. På grunn av dette, er tilbakefall også kalt eksaserbasjoner.

Multippel sklerose Symptomer

Symptomer på multippel sklerose inkluderer synsproblemer, muskelsvakhet, krampetrekninger eller rykninger i musklene, nummenhet, smerter, tap av koordinasjon og beven. Noen av disse symptomene kan bety et tilbakefall hvis det ikke har skjedd før, eller hvis det nå har blitt verre.

Bekreftelse

Etter tilbakefall kan ikke være rask eller dramatisk, må forekomsten bekreftes ved en magnetisk resonansavbildning skanning for å fastslå om det er en ny lesjon på hjernen eller ryggmargen.

Time Frame

En faktisk tilbakefall vil ha symptomer som varer i minst 24 timer, selv om de vanligvis siste ukene. Tilbakefall må også forekomme i minst en måned senere enn en tidligere tilbakefall, for å skille den fra symptomer på teknikkens forverring, siden symptomer kan endres som betennelse avtar.

Pseudo-Relapse

En forvirrende faktor for pasienter er pseudo-tilbakefall, en midlertidig økning i symptomer som vanligvis er assosiert med en økning i kroppstemperatur på grunn av været, trening eller sykdom. Dette er ikke en faktisk forverring.