Digidexo.com

Slik Spot Symptomer på Iliotibial band syndrom (Runners Knee)

Slik Spot Symptomer på Iliotibial band syndrom (Runners Knee)


Den iliotibial bandet er en sene som forbinder kneet til hoften. Det går langs utsiden av låret til kneet. Hvis dette bandet blir betent og smertefullt, er det kalt Iliotibial Band (IT Band) syndrom. Når IT båndet blir stramme eller forstrukket, gnir det på utsiden av kneet og forårsaker ubehag. Senen er ment å bidra til å stabilisere kneet, og hvis det ikke kan, vil det da føre til en kneskade. Noen ganger denne situasjonen er referert til som "runner kneet", men folk som ikke kjører opplevelse det også.

Hva er årsaken til at dette skal skje? Overforbruk eller overdreven vektbærende trening, dårlig tilpasset trening sko som ikke støtter bena, kjører på ujevnt underlag, trene kraftig etter en lang pause, en endring av gangart, forskjeller benlengde, flate føtter, og muskel ubalanser er noen av årsakene til IT Band syndrom.

Les videre for å lære hvordan å få øye på denne tilstanden.

Slik Spot Symptomer på Iliotibial band syndrom (Runners Knee)

Merknad smerte rundt den ytre side av kneet. Noen ganger, folk panikk og tror det kan være en mulig tåre på menisken eller kneskålen. Eller du kanskje tror du har anstrengt en muskel. Ta kontakt med din lege for å bekrefte IT bandet syndrom diagnose. Helst gå til en ortopedisk lege.

Erfaring problemer med å bruke kneet når du går opp eller ned trappen. Ofte er det sårer mer å trappe ned enn å gå opp.

Undersøk kneet for hevelse. Det vil være noe langs siden av kneet. En blodåre kan bli mer fremtredende enn det var før, eller en gruppe av små årer hvor som helst på beinet kan bli hovne.

Spot som turen har blitt en krykke. Det vil føles som noe er å dra beinet sammen. Det vil være smerter bak kneet cap og trykket langs hele siden av beinet opp til hoften.

Legg merke til at du er mer sliten enn du ville være normalt. Smerten på siden av beinet vil spenne fra toppen av hoften til kneet, og vil gjøre deg trett. Du skal jobbe mer for å utføre daglige rutinemessige aktiviteter, og du vil ønske å hvile mer. Faktisk, vil du ønsker å bare legge seg ned.

Hint

  • Hvis du føler noen av disse symptomene, se din lege umiddelbart.
  • Hvis du opplever knesmerter som beskrevet ovenfor, kan du prøve å fjerne kilden til smerten umiddelbart hvis du kan.