Digidexo.com

Hvordan lokke fram en Sensory eksamen

Hvordan lokke fram en Sensory eksamen


En sensorisk undersøkelse er en medisinsk vurdering som evaluerer din nerver, hjerne og ryggmarg. Sensations brukes på ulike områder av kroppen din som lokke fram en reaksjon langs nerveender. Denne reaksjonen reiser til hjernen og ryggmargen, kjent som sentralnervesystemet. En normal reaksjon gjør at hjernen din til å vite opphavet til følelsene, mens øynene er lukket. Når en sensasjon ikke lokke fram en normal reaksjon, er legen i stand til å finne ut hvor din sensoriske underskudd oppstår og hvilke nerver er unormal. Selv om vurdering teknikker varierer, er det fem vanlige sensoriske svar leger lokke fram.

Hvordan lokke fram en Sensory eksamen

Feel legen bruke en nål og liten børste for å lokke fram smerte og lys følelse svar. Mens du ligger på ryggen med øynene lukket, vil legen din berøre 13 spesifikke områder av kroppen din. Hver sensasjon vil veksle mellom å bruke pinnen og børsten. Legen din vil starte på ansiktet ditt og jobbe nedover til føttene. Legen din vil også veksler mellom venstre og høyre side. Du vil bli spurt om du føler følelsene og å vurdere intensiteten av dem.

Lukk øynene mens legen tester din evne til å oppfatte plasseringen av dine kroppsdeler. Legen din vil flytte stortåa og fingrene oppover og nedover. Legen vil holde din tå og fingre på sine sider, og vil be deg om å oppgi posisjonen din siffer hver gang han beveger den. Dette fremkaller sensorisk respons av posisjon bevissthet, også kalt propriosepsjon.

Hold øynene lukket mens legen tester din evne til å identifisere formen på et objekt. Legen din vil plassere en vanlig gjenstand som en penn eller en mynt i hånden. Du vil bli bedt om å identifisere objektet, samtidig som vi holder øynene lukket. En annen gjenstand vil da bli plassert i den andre hånden for identifisering. Dette utløser en sensorisk respons identifikasjon kalt stereognosia.

Feel legen tegne en bokstav eller et tall i håndflaten. Med øynene lukket, vil du bli bedt om å identifisere figuren, basert på følelsen sporing. Legen vil bruke en annen figur i hver håndflate. Dette utløser en sensorisk respons identifikasjon kalt graphesthesia.

Hint

  • Trinn i en sensorisk eksamen varierer blant pasientene.
  • Hvis du opplever noen tap av følelse, søke medisinsk hjelp.