Digidexo.com

Levator scapula og pustevansker

Levator scapula og pustevansker


Levator scapulae er en muskel som hjelper din skulder og nakke for å bevege seg ordentlig. Når du har en stiv nakke og kan ikke snu hodet til den ene siden komfortabelt, er denne muskelen som regel involvert. Grunne pust involverer nakke og skuldre mer enn riktig puste med magen. Prøv å ta noen raske åndedrag og se hvordan dine skuldre og nakke gjøre mer arbeid. Tight eller skadde levator scapula muskler og dårlig holdning kan påvirke pusten din.

Belastninger og skader

En anstrengt levator scapula muskel eller en som er for lang eller for kort vil føre til smerter i nakke og skuldre. Skader som whiplash eller levator scapula syndrom påvirke levator scapulaemusklene. Bærer en tung ryggsekk eller veske på den ene skulderen kan føre til spenninger i muskelen. Med trange og skadde levator scapulaemusklene, forsterke deg eller bruke utilbørlige pusteteknikker. Du ender opp med å bruke brystet i stedet for mageområdet, ifølge Dr. Tadao Ogura, forfatter av "The Art of Breathing". Hvis du ordne med årsaken til problemet, kan du unngå dårlig pust og unngå symptomer som kortpustethet og tretthet.

Dårlig holdning

Ifølge Thomas Myers, en sertifisert avansert Rolfer og grunnlegger av Kinesis Incorporated, frem hodet holdning der du ser ut som en skilpadde fører deg til å stole mer på levator scapulaemusklene. Smerte kan utløse grunne pust, noe som ytterligere forverrer problemet med å stole mer på nakke og skulder muskler. Vandre rundt med skuldrene rullet fremover kan føre til anstrengte levator scapulaemusklene, ifølge boken "hode smerter." Når du har dårlig holdning, er det vanskeligere å puste riktig og effektivt.

Apikal Breathing

I apikale puste, membranen knapt beveger seg, sier Dr. Tadao Ogura. I stedet blir skulder og nakkemusklene og øvre del av lungene er involvert i hvert åndedrag. Over tid kan dette føre til stressende følelser og problemer med muskler som levator scapula. Det kan også føre til hyperventilering, svimmelhet, svimmelhet, nummenhet i armer og ben og økt hjertefrekvens. De med apikale pusting kan ha problemer med å trene eller bare føler seg mer engstelig på en jevnlig basis. I stedet for bare å strekke levator scapula muskler, må du endre pustevaner sammen med synkende spenning i musklene dine.