Digidexo.com

Hvorfor vi Sweat du når Nervøs?

Hvorfor vi Sweat du når Nervøs?


Svette, eller svetter, lanserer en salt væske fra kroppen gjennom svettekjertlene. Svette er en naturlig og viktig funksjon som bidrar til å regulere kroppstemperaturen. Folk svette av forskjellige grunner, inkludert trening, varmt vær og sterk mat, så vel som angst, stress og angst.

Det sympatiske nervesystemet

Det sympatiske nervesystem (SNS) er en av to systemer som sender signaler for å regulere svetteproduksjonen. Når SNS er aktivert, utgivelser det adrenalin. Adrenalin binder seg til reseptorene og fører til "fight or flight" respons. Økt svetting er et symptom på dette svaret.

Nervøsitet

Nervøsitet er en følelse som hjelper folk oppfatter og forstår fare. Når en person blir nervøs, hjernen aktiverer svettekjertlene --- igjen, utløser "fight or flight" reaksjon. Svette vil hjelpe avkjøle den enkelte. I mellomtiden smører svett områder som armhulene, hvor huden børster mot huden og forårsaker friksjon. Denne prosessen kan aktiveres selv om det ikke er noen reell trussel.

Beroligende Nerver

Det er forskjellige måter å roe nervene. Før snakke foran et publikum eller møte en stor dato, kanskje en nervøs individ ta flere minutter å tenke på noe som ikke er relatert som er av særlig betydning i personens liv. Familie og tro er eksempler. Ifølge en UCLA studie, som rapportert i en John Tesh "Intelligence for Your Life" artikkel, denne type refleksjon på forhånd "senker stresshormoner og slår ned kroppens stressrespons, som rister eller svette hender." (Se referanser 2) Umiddelbart før hendelsen begynner, bør personen ta flere dype åndedrag og holde dem i ett sekund hver.

Når skal man oppsøke lege

Selv svetting kan være ubehagelig og skjemmende, er det viktig å huske det er vanlig. Imidlertid kan det være lurt å kontakte lege dersom du finner deg selv svette mye mer eller mindre enn vanlig, legger du merke til en endring i kroppen din lukt, opplever du nattesvette uten noen åpenbar grunn, eller svette effekter din daglige rutine. Legen kan forskrive en sterk antiperspirant eller utforske underliggende årsakene.