Digidexo.com

Hvordan å trøste en venn med multippel sklerose og kreft

Hvordan å trøste en venn med multippel sklerose og kreft


Når en venn er diagnostisert med kreft i tillegg til en eksisterende multippel sklerose tilstand eller vice versa, er nyhetene ofte knuste og utrolig. Det er lite du kan gjøre for en venn i en situasjon som dette, bortsett fra å gi ham med den rette form for komfort til rett tid.

Hvordan å trøste en venn med multippel sklerose og kreft

uttrykke hva du føler om din venns kreft og multippel sklerose forhold og ikke prøv å si mer eller mindre enn du føler deg. I nesten alle tilfeller, bør du uttrykke sympati uten å bli overveldet av dine egne følelser ettersom fokuset på komfort bør være på din syke venn.

Ta din venn ut til å gjøre noe hun likte i "normalt liv". Hvis vennen din er for syk til å gå ut bringe en favoritt mat, et utvalg av nostalgiske filmer eller noe som kan brukes til å skjemme bort din venn (for eksempel en ny cologne eller noen sminke) å gi noen materiell komfort.

snakke om alternative behandlinger for symptomer på de to sykdommer, slik som akupunktur å lindre smerte av multippel sklerose eller forskjellige alternative terapier for å hjelpe kvalme forårsaket av kreftbehandlinger. Snakk med andre kreft eller MS-pasienter du kjenner for å få anbefalinger for behandlinger som kan bidra til å gjøre din venn føler seg bedre, men holde seg borte fra å tilby alternative "mirakel" botemidler som kan gi vennen din falske forventninger.

Diskuter ditt eget liv og problemer slik at din venn føler han fortsatt har makt til å hjelpe andre mennesker i deres hverdag. Spør din venn for råd som du gjorde før din venn ble diagnostisert med de to sykdommene og holde din venn oppdatert om ting du snakket om.

Bruk humor når du føler for det for å trøste og heie din venn opp, men være forsiktig med å si noe upassende. Det viktigste er imidlertid å ikke sensurere deg selv når du snakker med din venn siden vennen din er sannsynlig å plukke opp på det faktum at du behandler henne annerledes på grunn av kreft og multippel sklerose.