Digidexo.com

EEG Spiking & Epilepsi

EEG Spiking & Epilepsi


Betegnelsen "epilepsi" beskriver et sett av symptomer snarere enn årsaken til disse symptomer. En pasient er epileptisk når han eller hun viser tendens til å ha beslag. Til å diagnostisere epilepsi forhold, kan en lege utføre en elektroencefalografi, eller EEG.

Etymologi

Mens fremgangsmåten er kalt "elektroencefalografi," instrumentet brukt til å utføre fremgangsmåten kalles en "elektroencefalogram." Physicians bruke "EEG" for å referere til begge disse. "Electro" viser at det er noe som involverer elektrisitet, mens "encephalo" kommer fra et gresk ord som refererer til hodet, og "gram" kommer fra et gresk ord som betyr "noe skrevet."

Historie

I 1929, nevrologen Hans Berger oppfant elektroencefalogram, som beviser at en maskin kunne måle og registrere de svake elektriske strømmer i den menneskelige hjerne. Berger også var den første til å vise at nevrologiske forstyrrelser slik som epilepsi resulterte i unormale elektriske mønstre i hjernen.

Betydning

Epilepsi har alltid vært en vexing abnormitet for leger å behandle. Selv om det er klart at situasjoner som alkohol tilbaketrekning, lavt blodsukker, hodeskade, og arvet forhold kan føre til epilepsi, er årsaken til mange tilfeller av epilepsi fortsatt uklart. Men til tross for den pågående mysterium av tilstanden, gjør eksistensen av EEG hjelpe leger til å finne mer klarhet i noen konkrete saker.

Funksjon

EEG bestå av elektroder som en lege steder på pasientens hodebunn og en sentralenhet i hvilken disse elektroder i kontakt med ledningene. Aktivitet i en sunn menneskelig hjerne vil vises som en jevn strøm av pigger og daler, som forekommer innenfor et moderat utvalg av amplitude. I tilfeller av epilepsi, men vil pasienter viser ekstreme pigger av aktiviteten som forekommer med ujevne mellomrom. Slike unormale pigger er et klart tegn på en epileptisk tilstand. Ved å bestemme plasseringen av en slik spiking aktivitet, kan nevrologer fastslå om problemet finnes i en bestemt del av hjernen eller i hele hjernen.

Misforståelse

Selv spiking aktiviteten er nesten alltid et tegn på epilepsi, vil ikke alle epileptikere vise en slik spiking aktivitet i en EEG avlesning. Ofte er den eneste gangen at toppene oppstå under eller umiddelbart etter et epileptisk anfall.