Digidexo.com

Muskelskade & Healing Tid

Muskelskade & Healing Tid


Muskler gjør bevegelse i kroppen din mulig. Muskelskader gjør bevegelse smertefull eller vanskelig. Avhengig av kravene du stiller til musklene, den tiden det tar for dem å helbrede fra en skade kan variere en god del.

Typer av Muscle

Det finnes tre typer muskler i kroppen: skjelett, glatt og hjerte. Skjelettmuskulatur kontrollere frivillige muskelbevegelser som å løfte armen eller bøye fingrene. Glatt muskulatur og hjertemusklene håndtere ufrivillige bevegelser som å puste. Skader i skjelettmuskulaturen er mest vanlig.

Muskelskader

Vanlige muskelskader inkluderer stammer, kramper og slitasjeskader. En stamme, eller trukket muskler, skjer når muskelfibrene blir vridd eller revet. En muskel krampe resulterer i smertefulle spasmer. Slitasjeskader skje over tid, vanligvis på grunn av små bevegelser gjentas om og om igjen.

Omsorg for skader

Is kan redusere hevelse i en skadet muskel. Resten gjør at musklene til å gjenopprette og helbrede. Anti-inflammatoriske medisiner som aspirin eller ibuprofen kan også hjelpe helbredelsesprosessen for de fleste muskelskader. I tilfelle av slitasjeskader, er det viktig å foreta justeringer i bevegelsene utløser skaden.

Gjennomsnittlig Healing Tid

Komplett utvinning fra de fleste muskelskader kan ta 2-6 uker. Alvorlighetsgraden av skaden og hvor mye hvile du gir muskelen påvirker utvinning tid. Slitasjeskader har en mer variert healing tid, avhengig av justeringene du gjør i bevegelser som forårsaker skaden.

Forebygge skader

Du kan bidra til å forhindre spenninger og kramper ved å varme opp før trening. Når du starter en ny type trening eller sport, bygge opp til det gradvis slik at musklene har tid til å lære de nye krav de må oppfylle. Hindre slitasjeskader ved å ta regelmessige pauser fra repeterende aktiviteter.