Digidexo.com

Matvarer for å redusere blodtrykket naturlig

Det er mantraet til de fleste leger og ernæringsfysiologer at det er ingen mat eller magisk pille som vil få kroppen sunn. I stedet, en livsstil med riktig kosthold og moderat trening er den normative løsning for å fikse hva som plager deg, det være seg høyt blodtrykk eller noen av de utallige sykdommer som kan plage en kropp. Men studier har faktisk vist at enkelte matvarer fungerer godt sammen med endringer i livsstil for å senke blodtrykket.

Lav Salt

Tallet ett middel i å senke blodtrykket er ikke hva man legger til sin diett, men heller hva som er eliminert. Velge lav-salt mat er første skritt på veien til sunnere å spise. Ved å lese etiketter for lavt natriuminnhold, velger for frisk i stedet for bearbeidet mat og bruk av urter og ikke-salt krydder i matlaging, kan du i stor grad redusere de samlede saltinntaket og senke blodtrykket.

Legg Kalium

Bananer er en flott og enkel kilde til kalium. Men det er mange andre kaliumkilder for å tilby en variert og spennende kosthold. Epler, aprikoser, avokado, cantaloupes, fiken, kiwi og jordbær er rike på vitaminer og næringsstoffer, inkludert kalium. Hvis du vil ha noe litt mer eksotisk, kan du prøve den sicilianske blodrød oransje, også kjent som Sanguinello. Grønnsaker som kål, gulrøtter, mais, brokkoli, poteter, spinat og squash inneholder også kalium. I tillegg har kjøtt, fjærkre og fisk varierte mengder kalium.

Juice

En enkel måte å legge kraftige antioksidanter og blodtrykkssenkende ingrediensene til en diett er å kaste godhet av naturen inn i en juicer og slå den inn i en lett-å-spise drikke. Tomater og tomat juice har også vært knyttet til lavere blodtrykk og kan inntas friske, som juice eller som en tomatsaus. Andre frukt og grønnsaksjuice også bidra til å senke blodtrykket når konsumert i moderate mengder, og som en del av et variert kosthold.

Olive Oil

Hvis det er en magisk ingrediens til senket blodtrykk, noen tror det er knyttet til felles i det som er kjent som Middelhavet diett: olivenolje. Studier støtter den generelle helsegevinst av extra virgin olivenolje i kostholdet. Extra virgin olivenolje kan legges til dietten gjennom matlaging eller som en enkel duskregn på salater og brød.

A Little Red Wine

Assosiert med sunn og aktiv levetid, et glass rødvin om dagen er også vanlig i Middelhavsregionen hvor menn og kvinner lever godt og har lavere blodtrykk enn sine amerikanske kolleger.

Dessert

Mens du ser på totale kaloriforbruk er en viktig del av å senke blodtrykket, betyr det ikke man må gi avkall dessert. Mørk sjokolade faktisk har vært knyttet til redusert kolesterol og blodtrykket.