Digidexo.com

Alvorlig GERD Symptomer

Mye av befolkningen lider av sporadisk halsbrann - den brennende følelse eller smerte følte like bak brystbenet når syre ryggen opp i spiserøret. Mens halsbrann er det viktigste symptomet på GERD (gastroøsofageal reflukssykdom), ha halsbrann betyr ikke nødvendigvis at du har GERD. Hvis disse symptomene oppstår ofte (to ganger i uken eller mer), så GERD kan bli diagnostisert og behandling er avgjørende for å hindre potensielt alvorlige bivirkninger.

Funksjon

GERD er kjent som syre-reflukssykdom. Acid reflux oppstår som et resultat av en feil lavere esophageal sphincter. Dette er den ventil som skiller spiserøret fra magen, og når den ikke helt tett, lar den syrene i magesekken til å sikkerhetskopiere inn i spiserøret og forårsaker ubehag.

Identifikasjon

Det vanligste symptomet på GERD er vedvarende halsbrann. Denne brennende følelse kan også oppstå i halsen og kjeven området, og kan være ledsaget av en syrlig, sur smak i munnen. Andre relaterte symptomer kan omfatte raping, sår hals, problemer med å svelge (en tilstand som kalles dysfagi) og tannproblemer, inkludert tannkjøtt betennelse og erosjon av tannemaljen.

Effekter

Over tid kan nærvær av syre i spiserøret fører til irritasjon og inflammasjon av slimhinnen esophageal (øsofagitt). I alvorlige tilfeller kan dette syre eksponering føre til sår og den etterfølgende dannelse av arrvev, noe som fører til innsnevring av spiserøret, som ytterligere kan hindre svelging av mat. En alvorlig, men uvanlig, er komplikasjon av GERD en tilstand som kalles Barretts øsofagus. I denne tilstand, undergår spiserør en cellulær endring (metaplasi) og er forbundet med en økt risiko for spiserørskreft.

Typer

Noen ganger kan det være en underliggende medisinsk tilstand ansvarlig for GERD symptomer. En slik betingelse er hiatushernie, hvor en åpning i membranen gjør at den øverste delen av magen for å stikke inn i brystområdet, og forstyrrer funksjonen av den nedre spiserørlukkemuskel. Avhengig av alvorligheten av tilfellet, kan kirurgi være nødvendig. Når det gjelder diagnose, kan legene kjøre ulike tester for å utelukke andre tilstander og bekrefte en diagnose av GERD. En barium svelge røntgenbilde er en X-ray som viser hvorvidt væsken er faktisk tilbakeløpsbehandling i spiserøret, og kan også avsløre eventuelle skader på spiserøret. En annen vanlig test er en øvre endoskopi, hvor en liten kameraet settes inn via et lite rør inn i halsen på en bedøvet pasient for å vise legen tilstanden av spiserør og mage.

Forebygging / løsning

Livsstilsvalg ikke føre GERD, men de absolutt påvirke alvorlighetsgraden av symptomene. Enkelte valg som å unngå alkohol og tobakk og opprettholde en sunn vekt kan redusere eller til og med hjelpe deg å unngå virkningene av GERD, som kan avstå fra å lyve ned umiddelbart etter å ha spist måltider. Visse matvarer er også kjent for å være triggere for tilstanden; blant dem er sjokolade, peppermynte, sitrus, koffeinholdige drikker og krydret mat. Så utfordrende som det kan være, unngå dem når det er mulig vil minske symptomene. For mange mennesker, noe som gjør slike endringer i livsstil er alt som trengs for å behandle tilstanden. For andre, vil medisinen bli nødvendig. Hvis symptomene er relativt mild, vil over-the-counter antacids som Maalox trolig være tilstrekkelig. I mer alvorlige tilfeller, H2-blokkere, som kan hjelpe Revent produksjonen av magesyre, kan være foreskrevet. Dersom saken er alvorlig nok, kan kirurgi være nødvendig.

Advarsel

Lider må bruke ekstrem forsiktighet ved vurdering av halsbrann symptomer, som smerter i brystet som også utstråle i kjeven kan også være et tegn på en mer alvorlig tilstand som angina, eller til og med en forestående hjerteinfarkt. Eventuelle brystsmerter bør straks opp av en lege.