Digidexo.com

Slik unngår du at Gas

Slik unngår du at Gas


Gass er forårsaket av ufordøyd mat og væske som ikke er absorbert. Tykktarmen produserer enzymer som bryter ned gjenværende næringsstoffer og produserer gass. Gass er et vanlig problem som ingen ønsker. Det er ubehagelig og pinlig. Det fører raping, smerter, oppblåsthet og luft i magen. Den gode nyheten er at du kan være i stand til å hindre at gass.

Slik unngår du at Gas

•  Bestem dine symptomer og matvaner. Legg merke til noe som kan være årsaken til gass.

•  Reduser mengden luft du svelger mens du spiser. Tygg maten sakte og spise mindre måltider. Ikke vask maten ned med væske. Ikke snakk og tygge mat på samme tid. Avslutt tyggegummi og bruke tobakk. Unngå kullsyreholdige drikker og pisket desserter.

Forbedre tarmfunksjonen ved å legge fiber til kosthold. Ta avføringsmidler som nødvendig for å redusere forstoppelse. Prøv produkter som inneholder simethicone som Gas-X, Phazyme og Mylicon å bryte opp samlinger av gassbobler.

Stopp eller redusere inntaket av matvarer som forårsaker gass. Karbohydrater, sukker og fett forårsaker de fleste fordøyelsesbesvær. Mange sunn high-fiber matvarer som bønner, brokkoli, blomkål og rosenkål føre til at gass, så introdusere dem i kostholdet ditt sakte. Epler, bananer, druer, rosiner kål, mais, agurk, løk, hvitløk og neper kan også føre til at gass, så begrense disse. Unngå sterkt krydret mat.

Reduser inntaket av sukker, raffinert stivelse og hvetemel. Vurdere å prøve aktivt kull, som absorberer gass. Prøv å spise brun ris, bygg buljong, papaya og ananas.

Hint

  • Pepto-Bismol eller peppermints kan redusere lukt.
  • Noen mennesker har lykkes i å hindre gass ved å ta enzym tabletter som Beano før spising problemet mat.
  • Havre, nøtter, melk, melkeprodukter og vin også føre til at gass.
  • Forstå at å legge fiber til kosthold vil i første omgang føre til mer gassproduksjon, så legger fiber sakte til fordøyelsessystemet blir vanlig.
  • Ikke ta natriumbikarbonat fordi det øker karbondioksyd i tykktarmen.
  • Unngå den kunstige søtningsstoffet sorbitol. Også kjent som glucitol, er dette søtningsmiddel funnet i hostemiksturer og sukker gratis mints og tyggegummi, slankedrikker, kosthold iskrem og enda noen reseptbelagte medisiner.
  • Antibiotika kan øke gassproduksjonen ved å endre surhetsgraden i tarmen.