Digidexo.com

Aktiviteter for førskolebarn med Cerebral Parese

Aktiviteter for førskolebarn med Cerebral Parese


Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og Strokes, 800.000 amerikanere har cerebral parese og 10.000 barn som fødes hvert år i USA vil utvikle CP. Cerebral parese er en nevrologisk lidelse som utvikler seg i barndommen eller tidlig barndom og påvirker motoriske ferdigheter på grunn av en hjerneskade som skjedde i mors liv, under fødselen eller kort tid etter. Det er en permanent forstyrrelse, ikke er en sykdom, og det er ikke progressiv. Tidlig intervensjon er viktig i behandlingen av CP.

Aktiviteter for finmotorikk

Finmotoriske ferdigheter er de som involverer hender og fingre, og mindre, mer detaljerte bevegelser. Noen leker spesielt gode for å utvikle finmotorikken bygger leker, snøring kort og tre i perlene. Fingermaling er en god aktivitet også, og kan gjøres med vanlig fingermaling, pudding eller barberskum. Soft modellering caly er en annen utmerket valg, og leker med et leketøy tastaturet er en god aktivitet. Kontakt en lokal forente Cerebral Parese organisasjon hvis barnet trenger spesialiserte leker for å få plass til mer alvorlige handikap, som det er leketøy-utlån bibliotekene i de fleste områder.

Aktiviteter for brutto motoriske ferdigheter

Grovmotoriske ferdigheter innebærer større muskler. For eldre barn, aktiviteter som ridning og svømming er bra. Overnattingssteder kan gjøres for de med mer alvorlig CP, som å bli støttet når du svømmer eller spesielle saler eller spotters mens på hesteryggen. Enkle aktiviteter som svingende, med vekt på pumpingen, er gunstig. Barn som har vanskeligheter med å sitte oppe uten hjelp, kan bruke spesielle svinger. Spille fange med en vektet ball, sparker på en ball mens du sitter, og trapper bidra til å utvikle grovmotorikk, som gjør trillebår gang.

Tale og språk Aktiviteter

Tape et barn å snakke eller synge og spille den tilbake. Spill smak-test spill - barn smake søt, sur og bitter ting, og lære hensiktsmessige vilkår for hver. Bare blåser bobler. Spill en minne spillet - sette elementer på et bord, og når barnet ikke ser, fjerner du en; barnet prøver å huske hva det er. Få bibliotekbøker av barnerim eller finger spiller og gjøre dem sammen. Fingeren spiller vil også bidra med finmotorikken. Disse aktivitetene er egnet for barn med varierende alvorlighetsgrad i sin CP; bare holde språket ved eller like over deres komfortnivå.