Digidexo.com

Typer av Protese Legs

Hvorvidt en person mister sin etappe fra en ulykke, medisinsk tilstand eller annen grunn, kan en protese eller kunstig ben hjelpe den enkelte å leve et noe normalt liv. Det finnes to grunnleggende typer av kunstige lemmer.

Under kneet

En trans-tibial, eller under-the-knee protese, brukes når pasienten har en stubbe av benet som gjenstår. De er designet med en socket, skaft (shin) og en fot. Fordi kneet er fortsatt på plass, kan pasienten vanligvis finne bedre mobilitet enn de med en over-the-knee protese.

Over Knee

Den trans-lår, eller over-the-knee protese, er for en pasient som har mistet kneet og resten av beinet hennes. Disse kunstige ben er laget av en stikkontakt, kne-system, et skaft og en fot. Den ovenfor kneet protese kan være vanskelig for pasienten å manøvrere på grunn av den detaljerte funksjonaliteten til den kunstige kneet.

Ny teknologi

Det er alltid nye fremskritt for å bedre protese ben. Otto Bock Healthcare har skapt "C- leg", som er et svært kostbart protese system som gjør at pasienten til å programmere den for løping og sykling sammen med andre atletiske evner.

Kostnad

I 2009, kostnaden for en under-the-knee protese var alt fra $ 6000 til $ 8000.

En over-the-knee protese kan koste mellom $ 10,000 til $ 35.000.

Historie

The National Academy of Sciences startet den første Artificial Limb Program i 1945 for å bedre protese teknologi de tre og kobber protese ben som ble brukt.