Digidexo.com

Hva kan gjøres for diabetesnevropati i føttene?

Personer med diabetisk nevropati vanligvis opplever nummenhet, prikking eller en smertefull følelse som om en hel sverm av bier var angripe sine føtter. Dette er på grunn av skader i nerveender, gjort av høyt blodsukker. Disse symptomene kan faktisk skje i andre deler av kroppen som ben, armer og hender i tillegg, selv om føttene har en tendens til å være de områdene berørt av diabetisk nevropati mest. Spesial fotpleie er derfor nødvendig for en diabetiker velvære.

Spesial fottøy

Alltid ha gode joggesko eller lukkede sko. Prøv ikke å gå barbent eller med sandaler. Hvis det er mulig, kjøpe den høyeste kvalitet atletisk sko du har råd. En liten blemme på en diabetiker foten kan føre til en alvorlig infeksjon og til og med amputasjon. Et par gode sko skal føle deg komfortabel første gang du prøver dem på. Hvis de ikke føles riktig, ikke bare anta at dine føtter vil etter hvert bli vant til dem. Når det kommer til sokker, er en bomull-og-syntetisk blanding beste, så det holder føttene fra svette for mye og blemmer.

Nerve-Beskytte Supplements

Enkelte urter og kosttilskudd har vist noen lover i lettelser nerve smerte eller reversere nerveskade. Disse kosttilskudd inneholder gamma-linolenic acid, alfa-liponsyre, blåbær og nattlysolje. Sørg for at du rådfører deg med legen din før du tar dem. Noen av disse kosttilskudd kan føre til bivirkninger eller påvirke blodsukkeret, som kan være farlig å ta med noen diabetes medisiner.

Capsaicin Cream

Capsaicin krem ​​inneholder et harpiksholdig sammensatt avledet fra Cayenne Peppers, som kan bidra til å redusere kjemikalier i nervecellene som signaliserer smertefulle opplevelser. Bruk den på føttene tre eller fire ganger daglig. Det vanligvis ikke fungerer med en gang, men tar noen uker for smertene å avta. Ikke la dine øyne eller ansikt komme i kontakt med kremen, da det kan føre til alvorlig forbrenning. Hvis det er mulig, bruke engangshansker når du håndterer den.

Øke blodstrømmen til Feet

Bedre blodsirkulasjon i føttene kan lindre nummenhet eller nevropatisk smerte. Det er flere ting du kan gjøre for å bedre blodsirkulasjonen. En mild fotmassasje, for eksempel, er ikke bare hyggelig og avslappende, men også stimulerer blodsirkulasjonen og frigjør spenning. Noen enkle bevegelser kan også bringe frem de samme resultatene. Mens hun lå på ryggen, løft beina opp og sakte rotere anklene flere ganger. Du kan løfte ett ben av gangen, eller bruke en vegg å støtte bena hvis denne øvelsen er for vanskelig.

Se en podiatrist

Siden en diabetiske føtter trenger ekstra omsorg, er det lurt å regelmessig besøke en podiatrist eller foten ekspert, som kan kjøre tester for å se etter nerveproblemer og holde føttene friske. I tillegg kan en podiatrist gi deg nyttige råd om skoene dine. For eksempel, noen ganger skoene dine kan trenge små justeringer med innleggssåler eller polstring for en bedre passform. Hvis det er mulig, gå til en fotpleier som har spesialisert seg på omsorg for diabetikere.

Nerve Damage Assessment

Du kan be om en gratis nerve-skadevurdering kit fra Nedre ekstremitet Amputasjon Prevention (LEAP) program online på www.hrsa.gov/leap. LEAP fot-screening verktøy er enkle å bruke, og vil bidra til å indikere om du har nevropatiske problemer i noen områder av føttene.