Digidexo.com

Er Fluoride Toothpaste Giftige?

Er Fluoride Toothpaste Giftige?


Et raskt blikk på baksiden av en tube med fluortannkrem kan gi deg en pause. Advarselen etiketten står det: "Hvis du ved et uhell svelge mer enn brukes til børsting, søke profesjonell hjelp eller kontakt Giftinformasjonen umiddelbart." Plutselig ideen om å pusse to ganger om dagen for sunnere tenner og tannkjøtt virker tvilsom. Selv om alt synes å ha en advarsel etikett disse dager, forstå noen grunnleggende fakta om fluortannkrem kan bidra til å bringe fred i sinnet til din neste munnhygiene økt.

Hva er Fluor?

Fluor er et mineral som finnes naturlig i vann og matvarer som havsalt, fisk, sjømat, egg og teblader. Fluor kan også bli funnet i jorda, og mineraler som fluoritt. Mens fluor ikke er ansett som et viktig kosttilskudd element som kalsium, jern eller salt, betyr fluor gi noen fordeler til generell tannhelse.

Fluor og Dental Health

Stort sett ofte hører vi av fluor i form av tannkrem, munnvann og aktuelle programmer som brukes på tannlegekontor. Fluor har lenge vært brukt til å bidra til å styrke tannemaljen og forebygge tannråte. Når vi spiser, plakk-bakterier og sukker fra matvarer kombineres for å danne et surt miljø i munnen. Denne syren angriper toppen emalje lag på våre tenner, fjerning av mineraler i en prosess som kalles demineralisering. Demineralisering fører til svakere tannemaljen og potensielle tannråte. Når vi pusser med fluortannkrem, legger fluor i demineralisert flekker og bidrar til å styrke tannemaljen. Denne prosessen kalles remineralisering. På grunn av de dental fordeler forbundet med å bruke fluor, er fluor ofte lagt til tannkrem og andre orale hygieneprodukter.

Riktig dosering

The Institute of Medicine er Food and Nutrition Board er en divisjon av National Academies of Science; det vurderinger ernæringsmessige saker for USA og andre land. I 1997 etablerte det daglige tilstrekkelig inntak for fluor. På disse nivåene, kan fluor effektivt bidra til å redusere tannråte og samtidig unngå uønskede eller giftige bivirkninger. Tilstrekkelig inntak er etablert på 0,05 mg / kg kroppsvekt. Generelt sett betyr dette voksne kvinner kan trygt spise 3 mg per dag, mens voksne menn kan forbruke opp til 4 mg per dag. Når det gjelder barn, tilstrekkelig inntak for 4- til 8-åringer er 1,0 mg / dag; 9- til 13-åringer er 2,0 mg / dag; og 14- til 18-åringer er 3,0 mg / dag. Eksakte nivåer av fluor mottatt når børsting avhenger av tannkrem merkevare, hvor mye som er brukt og hvor mye som er svelget. Imidlertid er en enkel dose av tannkrem anvendes for børsting faller godt under de etablerte tilstrekkelig inntak nivåer. Risiko for overdose utvikle bare når fluor nivåer stige tilstrekkelig inntak anbefalinger.

Fluorose

Tann fluorose oppstår når en person forbruker høye nivåer av fluorid over en forlenget tidsperiode. Fluorose forårsaker misfarging av permanente tenner mens de fortsatt forming. Dette vanligvis rammer barn under seks år, siden permanente tennene dannes under tannkjøttet i løpet av denne tiden. Misfarging som følge av fluorose spenner fra lyse flekker og striper, til mørkere brune flekker som kan være bekymringsfullt for kosmetiske grunner. Vanligvis fluorose resultater fra inntak av for mye fluor gjennom vannkilder så som brønnvann, og ikke gjennom bruk av fluor tannkrem.

Fluor Toxicity

Når konsumert i store nok doser, kan fluor være giftig. For eksempel, hvis et lite barn skulle spise en hel tube med barnetannkrem, mengden av fluor inge kunne nå nivåer av 143 mg. Gitt den gjennomsnittlige vekten av en seks år gammel, en dose på 100 mg, eller 70 prosent av en tube med tannkrem, på en sittende kan være dødelig. Dette er grunnen til American Dental Academy legger advarsler på tannkremtuber som advarer foreldre å holde røret ut av rekkevidde for barn under seks. Tilsvarende tannleger anbefaler ofte at barn under to børste med en tannkrem som ikke inneholder fluor. Denne anbefalingen er basert på det faktum at de fleste spedbarn svelge tannkrem, heller enn å spytte det ut, når du pusser.

Fluor Poisoning

Tegn på fluor overdose inkluderer kvalme, oppkast og diaré, magesmerter, sikling, hodepine, besvimelse, uregelmessig hjerterytme, grunne pust og kramper. Alle disse skiltene bør vurderes seriøst, og garanterer å søke medisinsk hjelp umiddelbart.