Digidexo.com

Hva er gode dietter for tenåringer på 14?

Tenåringer som er 14 år og ønsker å gå ned i vekt må være klar over at slanking på et så tidlig alder kan være farlig. Fordi tenåringer må ha en balansert diett av matvarer fra næringspyramiden, om tenåring er overvektig eller ikke, kan slanking være skadelig. Hvis du er seriøs om slanking, ta kontakt med en lege før du starter en ny diett.

Styre hva du spiser

Ved å spise, lytt til kroppen din. Hvis du føler deg full, slutte å spise, selv om det er mat igjen på tallerkenen din. Som du praktisere dette, vil du vite nøyaktig hvor mye mat du bør sette på tallerkenen din i begynnelsen av hvert måltid. Du vil også begynne å miste vekt, selv om det vil sakte skje. Unngå mat som har mye salt, sukker og mettet fett. Du må spise minst 1600 kalorier, ellers vil du ikke motta de næringsstoffene du trenger for å være sunn.

Spise fisk

En diett av fisk vil holde ekstra vekten av som det er en god kilde til protein og har en overflod av vitaminer og mineraler. En del av normal fisk, fersk eller frossen, og en annen av fet fisk som laks, ørret, makrell, sardiner eller fersk tunfisk per uke bør hjelpe deg å gå ned i vekt, og vil også kjempe mot hjertesykdom.

Trening

Trening går hånd-i-hånd med noen diett. Du trenger ikke å trene for lang tid hver dag, bare prøve å holde deg aktiv. Dette kan bestå av hva som helst, fra å spille basketball og fotball til turgåing for en time per dag. Hvis du får virkelig alvorlig om å trene, prøve å løfte vekter og utføre cardio øvelser for å brenne enda mer kalorier. Men husk at du trener for mye kan føre til helseproblemer; alltid holde en balanse mellom trening og en passende kaloriinntaket.

Å spise frukt og grønnsaker

Pass på at du spiser den anbefalte dosen av frukt og grønnsaker hver dag. Dette betyr at i det minste fem deler av forskjellige varianter av frukt og grønnsaker per dag. Selv om dette høres vanskelig ut, kan du ta snarveier for å sikre at du får den anbefalte dosen. For eksempel kutte en banan over frokostblanding til frokost - og du må spise frokost, hver dag - teller som en del, mens frukt for en matbit teller som en annen del.