Digidexo.com

Typer fødselsmerker

Typer fødselsmerker


Fødselsmerker få sitt navn fordi de fleste føflekker er åpenbare tid etter babyen er født. Mens noen fødselsmerker forsvinne eller fade som person aldre, andre fødselsmerker blir tykkere, mørkere eller større. Det finnes ulike typer fødselsmerker.

Lakse Patches

Den vanligste form for føflekk er laksen patch, en flat, tynn føflekk noen ganger kalt en engel kyss eller en stork bite. Disse lyse rosa eller røde fødselsmerker danner vanligvis på øvre øyelokk, på baksiden av halsen, mellom øyenbrynene og over overleppen.

Port-vin flekker

Port-vin flekker er rosa-rød ved fødselen, men slår en mørk rødlilla farge i løpet av noen år. Disse fødselsmerker varierer i størrelse fra meget lite til å dekke et stort område av legemet.

Hemangiomer

Hemangiomer er hevet lilla, rød eller blå fødselsmerker. Disse fødselsmerker kan vokse på huden eller dypere i legemet.

Mongolske Spots

Mongolske flekker er glatte blå-grå eller blå fødselsmerker mest sett på asiatisk, Pacific Island, afrikanske eller spanske babyer. Disse fødselsmerker vanligvis vises på setet og nedre del av ryggen.

Cafe-Au-Lait Spots

Cafe-au-lait fødselsmerker er vanligvis glatte ovale flekker som spenner fra lys brun til sjokoladebrun i fargen. Disse fødselsmerker er vanligvis på bena, rumpe og torso.

Årsaker

Et flertall av fødselsmerker er forårsaket av ekstra pigment i huden. Port-vin flekker og hemangiomer er klumper av blodårer som ikke vokser normalt.