Digidexo.com

Ildfast Periodontitt

Periodontitt er avansert tannkjøttsykdom. Tannkjøttsykdom begynner med advarselen tegn på gingivitt, eller puffy, betent og blødende tannkjøtt. Tannkjøttsykdom kan forebygges, og gingivitt kan også bli reversert, ved regelmessig tannpuss, bruk av tanntråd og tann cleanings å fjerne plakk og tannsten. Periodontists vanligvis effektivt kan behandle avansert tannkjøttsykdom, men noen ganger er det motstår behandling. Dette kalles ildfaste periodontitt.

Periodontitt

I periodontitt, er bindevev og bein som støtter tennene skadet av tannkjøttbetennelse og giftstoffer produsert av sykdom.

Ildfast Periodontitt

Ildfaste periodontitt oppstår når riktig oral hygiene og periodontal behandling ikke stoppe den progressive ødeleggelse.

Årsaker

Mange faktorer er knyttet til denne manglende respons på behandling. Disse omfatter alvorlighetsgraden av sykdommen før pasienten søker terapi, stammer av bakterier involvert, og hvilke typer av tenner påvirkes.

Røyking

Røyking er en kritisk prediktor for potensielle ildfaste periodontitt. Forskning fra University of Minnesota oppdaget at i en studie av 31 personer med denne lidelsen, 28 av dem, eller 90 prosent, var sigarett røykere. Studien hadde allerede priset inn kvaliteten på oral hygiene og tilgang til tannbehandling (se Ressurser nedenfor).

Antibiotikabehandling

Mange mennesker med ildfaste periodontitt har en historie med antibiotikabehandling som har gjort bakteriene resistente. Forskning fra University of Texas viser at lokalisert og systemisk antibiotikabehandling, spesielt med tetracyklin, kan ha de mest betydelige fordeler (se Ressurser nedenfor).