Digidexo.com

Behandlinger for tørr hals

Behandlinger for tørr hals


En tørr hals eller munn kan gjøre å snakke eller puste vanskelig eller smertefullt. Dette symptomet kan være en indikasjon på en mindre sykdom, som en forkjølelse, men det kan også være et tegn på en mer alvorlig medisinsk tilstand som diabetes, anemi eller HIV. Hvis du mistenker at din tørr hals kan være et tegn på andre medisinske problemer, ta kontakt med legen din om behandlinger eller livsstilsendringer som kan hjelpe.

Livsstil endringer

Din tørr hals kan være et symptom på dehydrering. Bestrebe seg på å drikke minst seks til åtte 8-unse glass vann gjennom hver dag. Skråtobakk, røyking eller puste med munnen åpen kan også forverre tørr hals. Avslutte disse vaner for å forbedre din tørr hals.

Håndtere medisinske bivirkninger

Hvis du har hatt dine spyttkjertlene fjernet, kan du oppleve tørr munn og tørr hals. Nerveskader og kreft behandlinger som kjemoterapi kan også spille en rolle i tørr hals; Spør legen din om hjelp. Hvis du bruker muskelavslappende eller beroligende midler, snakke med legen din om å redusere disse medikamentene, eller bytte til en annen medisin for å lindre tørr hals.

Medisinering

Hvis du har tørr hals som et symptom på en annen tilstand, kan behandling av tilstanden lindre tørr hals. Hvis du har en hoste eller sår hals, for eksempel, kan du ha en allergi, forkjølelse eller en bakteriell infeksjon. En hoste suppressant, kan antibiotika eller allergi medisin kurere den underliggende problemet som forårsaker din tørr hals. Spør legen din om over-the-counter eller reseptbelagte behandling.

Pastiller og te

Halspastiller øker spyttproduksjon, noe som kan lindre en tørr hals. Sukkerfri harde drops kan gi en tilsvarende ytelse. Varme drikker som te kan være gunstig for en tørr hals. Bland i litt sitron og honning for en ekstra beroligende fordel.

Luftfukter

Dersom luftfuktigheten i hjemmet eller på kontoret er lav, kan du utvikle en tørr hals og tørr hud. Prøv å bruke en luftfukter. Fuktigheten i ditt hjem bør settes mellom 30 og 50 prosent. Et hygrometer kan måle fuktigheten. Rengjør luftfukteren med jevne mellomrom for å fjerne skitt og rusk og bruke det i henhold til produsentens instruksjoner.