Digidexo.com

Hva er behandlingen for Isjias Leg Pain?

Isjias er en smertefull tilstand forårsaket av kompresjon eller irritasjon av nerve radicular i nedre ryggraden, noe som er en del av den store isjiasnerven som også går ned i benet. For folk flest, løser isjias seg med tid og behandling, og mange forskjellige ikke-kirurgiske behandlinger er effektive. Noen mennesker opplever kroniske smerter som til slutt fører dem til å ha kirurgi.

Identifikasjon

Isjias har symptomer på smerter i korsryggen som stråler ned på baksiden av leggen. Smerten kan være alvorlige, med opplevelser av brenning, kramper og bankende. Symptomer kan også omfatte prikking og nummenhet. Isjias kan være forårsaket av en herniated (sklei) plate, spurs bein eller en svak spinal felles forskyvning. Det utvikles vanligvis i løpet av middelalderen på grunn av generell slitasje på korsryggen.

Forebygging og Initial Treatment

Hindre fremtidige isjias episoder og unngå å lage en gjeldende problemet verre er de første linjene i forsvar. Vær oppmerksom på bevegelser og aktiviteter som utløser isjias. Hvis du er overvektig, kan miste vekt avlaste presset på spinal strukturer. I tilfelle av alvorlige rygg eller ben smerter, kan du bestemme på fullstendig hvile for en eller to dager, men langvarig sengeleie kan faktisk forverre isjias. Vekslende kjøleelementer og varme kan hjelpe.

Fysioterapi

Rygg øvelser og stretching, for eksempel yoga, er vanlige Isjias behandlinger. Leger ofte henvise pasienten til en fysioterapeut, som deretter lærer terapeutiske øvelser. Pasienten kan bli undervist i hvordan å utvikle kjernemuskulaturen i midjen for bedre spinal støtte. Fysioterapeuter bruker også passive behandlinger som ultralyd, som innebærer å sende lydbølger ned vev for å øke blodsirkulasjonen og redusere smerte. I tillegg, fysioterapeuter bruker transkutan elektrisk nervestimulering (TENS), en muskel stimulerende maskin som kan styre sterke smerter. Dype vev massasje er en annen metode som brukes av fysioterapeuter til å behandle isjias.

Chiropractic behandling

En person med isjias kan velge å gå til en kiropraktor for behandling i stedet. Kiropraktorer bruke massasje samt spinal mobilisering og dekompresjon å behandle rygg og ben smerter. Som fysioterapeuter, kiropraktorer undervise terapeutisk stretching og andre øvelser, og de gjelder også ultralyd terapi og TENS. Noen foreskrive urte-behandlinger også.

Medisinering

Pasienter kan ta et ikke-steroid anti-inflammatorisk medikament (NSAID) så som ibuprofen for å redusere betennelse og smerte. Hvis smertene er ødeleggende, kan leger foreskrive en kraftigere NSAID, et oralt kortikosteroid eller et muskelavslappende middel. Kronisk isjias kan også behandles med en epidural steroid injeksjon. Dette reduserer betennelser og smerter i flere dager til flere måneder, og noen mennesker bare noen gang trenger en injeksjon for å kurere problemet helt.

Alternativ medisin

En alternativ tilnærming til isjias kommer fra John Sarno, lege og professor i klinisk rehabilitering medisin ved New York University School of Medicine. Sarno ser mange tilbake smerte lidelser og visse andre helseplager, som psykosomatiske tilstander han kaller spenning myositt syndrom (TMS). Legen beskriver måter å kurere isjias og andre forhold i sin 1991 boken "Healing Back Pain", og påfølgende bøkene han har utgitt også.

Kirurgi

Ifølge University of Cincinnati, kan om lag 10 til 20 prosent av isjias tilfeller ikke løses ved ikke-kirurgiske behandlinger. For å lindre isjias, leger utfører minimalt-invasiv korsryggmikrokirurgi gjennom et snitt mindre enn en tomme lang. Prosedyren kan utføres på poliklinisk basis og ofte tar bare en time eller mindre. For noen skivebrokk-, blir en nål settes inn i platen for å fjerne en liten del av det indre parti, slik at prolaps å trekke tilbake til der det hører hjemme.